Appel-bosvruchten crumble
Kenmerken: | Feestdagen, Lekker voor kinderen, Snel klaar, Supermarktvriendelijk, Zonder soja |
---|---|
Bereidingstijd: | voorbereiding 15 minuten, koken 25 minuten, totaal 45 minuten |
Voor: | 4-6 personen |
Op de website van de VeganChallenge vond ik een recept voor bosbessencrumble met havermout en noten in de topping. Het zag er heel lekker uit en met een paar aanpassingen had ik alle ingrediënten in huis. Dat kwam goed uit, want mijn ouders waren op bezoek, dus ik wilde graag een leuk toetje bij het avondeten.
In plaats van de bosbessen en frambozen uit het originele recept gebruikte ik een appel en wat bosvruchten mix uit de diepvries bij Lidl (aanrader!). Je zou deze crumble met bijna ieder soort fruit kunnen maken, afhankelijk van wat je in huis hebt. Het is een super snel receptje, wat je in een handomdraai in de oven kunt schuiven.
Ingrediënten
- 50 gram havermout
- 50 gram walnoten, in stukjes gehakt
- 50 gram suiker
- 4 eetlepels bloem of tarwemeel
- 1/2 theelepel kaneel
- 3 eetlepels olie (bijv. koolzaad-, zonnebloem- of olijfolie)
- 1 eetlepel water
- 250 gram appel, geschild en in blokjes
- 250 gram bosvruchten (vers of diepvries)
- 1 eetlepel suiker
- 1 eetlepel maizena of bloem
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een kom de havermout met noten, suiker, meel en kaneel. Giet de olie en water erop en meng met een vork tot er een kruimelig deeg ontstaat.
Neem een ovenschaal van ongeveer 20 bij 20 cm en meng daarin het fruit met de suiker en maizena. Druk het fruit een beetje plat en verdeel het kruimeldeeg erover. Zet in de oven en bak in 25 à 30 minuten goudbruin en knapperig. Laat de crumble minstens 10 minuten afkoelen en serveer warm of koud. Lekker met een toefje vegan slagroom of soja vanillevla.
10 Reacties
Schrijf een reactie