Eénpansmihoen met kool en kipstukjes
Kenmerken: | Glutenvrij, Lekker voor kinderen, Snel klaar, Supermarktvriendelijk |
---|---|
Voor: | 2-3 personen |
Tijdens de voorbereidingen op de VeganChallenge heb ik geholpen met recepten testen. Eén van mijn favoriete recepten was deze noedelsoep. De afgelopen tijd heb ik allerlei variaties op dit recept gemaakt, want het is lekker snel klaar en makkelijk aan te passen aan de inhoud van onze groentetas. De soep op de foto is gemaakt met savooiekool, maar spitskool, witte kool, paksoi etc. is ook lekker. Fijngesneden knol- en wortelgroentes zoals daikon en koolraap doen het ook goed in dit recept.
Dit is weer een typische 'Martine' soep: veel vulling, weinig vocht. Als je liever een wat meer vloeibare soep hebt kun je eenvoudig extra bouillon toevoegen. Het handige van dit gerecht is, dat je het in principe in één pan kunt klaarmaken. Zodoende is het zelfs geschikt voor op de camping etc. Als je wilt kun je de vegetarische kipstukjes nog kort apart bakken in een koekenpan met een beetje olie. In plaats van kipstukjes kun je ook seitan, voorgekruide tofureepjes of de tofu uit dit recept gebruiken.
Ingrediënten
- 1 eetlepel olie (sesamolie is extra lekker)
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 2 theelepels sriracha hot saus of sambal oelek
- 1 liter water
- 1 groentebouillon tablet
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 wortel, in smalle reepjes
- 1 kleine prei, in ringen (optioneel, maar wel lekker)
- 1/3 kool (savooie-, witte-, spits-) of 1/2 struik paksoi, in korte smalle reepjes
- 1 paprika, in reepjes (rood is het mooist, maar groen of geel kan ook)
- 1/2 pak (125 g) miehoen
- 1 bakje kipstukjes van de Vegetarische Slager of Vleeschmakers, in reepjes
Bereiding
Verhit de olie in een diepe (soep)pan en fruit de uit tot hij glazig is. Doe de knoflook en hotsaus erbij en laat die een minuutje meebakken. Voeg het water, bouillonblokje, sojasaus en de harde groentes toe en breng het geheel aan de kook.
Doe nu ook de mihoen in de pan, dompel het goed onder in de bouillon en laat het geheel 6 à 7 minuten rustig koken. Snelkokende zachtere groente zoals paksoi en paprika kun je halverwege de kooktijd toevoegen, zodat ze wat beet houden.
Bak ondertussen de kipstukjes even aan in een beetje olie. Als je dat te veel moeite vindt kun je de stukjes ook ongebakken samen met de zachte groente aan de soep toevoegen en even mee laten sudderen. Serveer de mihoen in diepe borden met de (gebakken) kipstukjes erover gestrooid.
4 Reacties
Schrijf een reactie