Amandel-knoflookkaasje
16 January 2013 onder
Kenmerken: | Favorieten, Fermentatie, Glutenvrij, Koolhydraatarm, Zonder soja, Zuivel of kaas alternatief |
---|---|
Bereidingstijd: | voorbereiding 15 minuten, koken 30 minuten, totaal 15 minuten |
Voor: | één klein rond kaasje |
David en ik hebben nog steeds wel eens zin in een stukje kaas. Daarom experimenteer ik volop met het maken van veganistische notenkaasjes. Gepureerde noten zijn lekker romig van textuur, de ideale basis om plantaardige kaasalternatieven van te maken, zoals dit recept van de Vegetarian Times.
Deze knoflookkaas op basis van amandelen wordt gebakken in de oven en is daardoor lekker stevig met een mooi bruin korstje en een witte binnenkant. Je kunt hem makkelijk in plakjes of blokjes snijden. Hij is wel wat kruimeliger dan de gemiddelde dierlijke kaas. Serveer deze amandelkaas als onderdeel van een kaasplankje, eventueel met wat toastjes erbij, of verwerk hem in een salade.
Het kaasje uit dit recept is iets kleiner is dan zo'n rond pakje camembert. Als je meer kaas wilt, kun je het recept makkelijk verdubbelen of verdrievoudigen en één grote of meerdere kleine kaasjes maken. Als je de baktijd inkort zou je met dit recept zelfs mini kaasjes van 'babybel' formaat kunnen maken.
Ingrediënten
1 kop = 240 ml = een flinke koffiekop
- 1 kop blanke amandelen, minstens 8 uur voorgeweekt, afgegoten en afgespoeld
- 3 eetlepels citroensap of witte wijnazijn
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 1/2 theelepel zout
- 4-8 eetlepels water
35 Reacties
Schrijf een reactie