Tofu feta
Kenmerken: | Budgetvriendelijk, Eiwitrijk, Glutenvrij, Koolhydraatarm, Snel klaar, Supermarktvriendelijk, Zuivel of kaas alternatief |
---|---|
Bereidingstijd: | voorbereiding 10 minuten, koken 0 minuten, totaal 40 minuten |
Voor: | Maakt 250 gram 'tofeta' |
Update: een variatie op dit recept is te vinden in mijn Starterskit vegan 'kaas' maken, die je kunt bestellen bij webwinkel Veggiedeli.
Tofu is natuurlijk geen feta, dus misschien is dit niet zo'n goed recept voor mensen die heel graag echte fetakaas willen eten. Maar als je gewoon zin hebt in lekkere romige witte blokjes met een fijne kruidenmarinade, dan moet je dit zeker een keertje proberen! Ook geschikt voor mensen met tofu-fobie.
Eet de blokjes in een lekkere salade met olijven en tomaat of als borrelhapje, zoals op de foto. In warme gerechten vind ik ze wat minder geslaagd, maar misschien dat jij daar anders over denkt?
Ingrediënten
- 250 g stevige tofu, goed drooggedept
- 3 eetlepels smakelijke olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- 1-2 eetlepels edelgist (optioneel)
- 1 à 2 tenen knoflook, uitgeperst
- 1 theelepel oregano of tijm
- 1/2 theelepel zout
- 1/8 theelepel versgemalen peper
Bereiding
Snijd de tofu in blokjes van ongeveer een centimeter doorsnee. Meng in de bakje de ingrediënten voor de marinade. Doe de tofublokjes bij de marinade in het bakje en schep goed om zodat alle blokjes bedekt zijn. Laat de tofu minstens 30 minuten tot een uur marineren. De 'tofeta' is nu klaar om verder verwerkt en opgegeten te worden. In de koelkast blijven de blokjes met de marinade ongeveer drie dagen goed.
20 Reacties
Schrijf een reactie