Snelle Thaise currysoep

3 October 2016 onder Avondmaaltijd, Soepen
Kenmerken: , , , , , , ,
Bereidingstijd: voorbereiding 10 minuten, koken 20 minuten, totaal 30 minuten
Voor: 3-4 personen
Thaise currysoep met tofu, vegan

Ik ben dol op soep. Het is meestal snel te maken en lekker warm in je buik. We hebben al verschillende fijne snelle maaltijdsoepen op de site, zoals de currysoep met kikkererwten en de Mexicaanse bonensoep. Hier is er nog eentje, dit keer met een Thaise twist.

In deze soep kun je allerlei restjes groente kwijt. Paprika, selderij, bloemkool, broccoli, wortel, knolraap, pastinaak, het kan er allemaal in. Fijn om de koelkast mee leeg te koken dus. Als je één van de groentes in de ingrediëntenlijst niet hebt kun je gewoon iets anders ervoor in de plaats gebruiken. Als je tofu een beetje eng vindt is deze soep ook heel lekker met vegan kipstukjes.

Ingrediënten

  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 grote rode paprika, in reepjes
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 2-3 handjes diepvries sperzieboontjes en/of doperwtjes
  • 300 gram bloemkool, in kleine roosjes
  • 1 1/2 kop (1 blik) gekookte kikkererwten (optioneel, weglaten voor koolhydraatarme versie)
  • 1 flinke theelepel groentebouillonpoeder of vegan kipsmaak bouillon
  • 750 ml water
  • 2 eetlepels (groene) Thaise currypasta
  • 100 gram creamed coconut van een blokje (of vervang de helft van het water door kokosmelk)
  • 500 gram tofu, drooggedept en in kleine blokjes

Bereiding

Verhit een scheutje olie in een diepe pan en fruit de ui tot hij glazig is. Doe de paprika en knoflook erbij en fruit ze even mee. Voeg de sperzieboontjes, bloemkool, bouillonpoeder en water toe en breng de soep aan de kook. Laat 6-7 minuten koken tot de groente gaar is. Voeg tot slot de currypasta toe en laat het blok santen oplossen in de soep.

Verhit een flinke scheut olie in een grote koekenpan en bak de stukjes tofu tot ze goudbruin knapperig zijn. Verdeel de soep over drie of vier kommen en serveer met de tofublokjes er bovenop.

6 Reacties

Esmeralda op 17-6-2017 - 11:40
Dit is toch niet zonder soja als er tofu in zit?
Martine op 18-6-2017 - 12:05
Hoi Esmeralda, je hebt gelijk, sorry voor de verwarring. Ik was eerst van plan om de tofu optioneel te maken en voor te stellen dat mensen het alleen met kikkererwten kunnen maken. Zoals het er nu staat klopt het inderdaad niet. Ik ga het aanpassen.
Rietje op 2-10-2017 - 17:06
Heerlijke soep. We hebben er van genoten. Ga ik zeker vaker maken.
Sabine op 5-2-2018 - 19:20
Heerlijk! Om duimen en vingers van af te likken!
Eline op 9-1-2021 - 7:39
Wat een geweldig recept!! Ik heb al vier koppen van deze soep op vandaag! Je hebt een geweldige site en wat ben je een leuk iemand! Ik heb zin om elke dag iets te maken van Vegetus. Veel liefs, Eline
Monique op 20-5-2021 - 6:14
Hoi Martine, Deze soep heb ik vaak gemaakt. Ook gisteren weer, toen we bezoek hadden. Het weer was te slecht om op de fiets boodschappen te doen en dan is dit recept een uitkomst: uien en santen zijn altijd in huis, net als paprikareepjes, bloemkool en sperziebonen (de laatste drie uit de diepvries). Ook currypasta heb ik altijd. Verder ging er nog een restje prei door. Bosuitjes erover, cassavekroepoek erbij. O ja, en een restje noedels deed het er ook goed in. De pan ging helemaal leeg. Kortom, een geweldig recept wat helemaal 'uit voorraad' te koken is!

Schrijf een reactie