Chia chocopudding
2 April 2012 onder
Kenmerken: | Glutenvrij, Koolhydraatarm, Snel klaar, Suikervrij, Zonder soja |
---|---|
Bereidingstijd: | voorbereiding 5 minuten, koken 0 minuten, totaal 25 minuten |
Voor: | 1 à 2 personen |
Chia pudding is zo ongeveer de makkelijkst te maken pudding die er bestaat. Het hoeft niet te koken, je kunt gewoon de ingrediënten mengen en te wachten tot de zaadjes de melk opnemen en in een gel veranderen. Naarmate je de pudding laat rusten nemen de zaadjes meer vocht op en worden zachter en beter verteerbaar. De pudding blijft een week goed in de koelkast, dus je kunt ook een voorraadje maken voor een paar dagen.
Ingrediënten
1 kop = 240 ml
- 2 eetlepels chiazaad
- 1 à 2 eetlepels cacaopoeder
- 1/2 à 1/3 kop plantaardige melk (voeg meer melk toe naarmate je de pudding langer laat rusten)
- 1/2 theelepel zoetmiddel (zoetkracht verschilt per merk, proef zelf)
Bereiding
Meng het chia zaad, cacaopoeder en een paar lepels van de melk, tot het een egale gladde massa is geworden. Roer nu de rest van de melk en het zoetmiddel erdoor. Laat minimaal 20 minuten op kamertemperatuur, of een hele dag of nacht in de koelkast staan zodat het lekker dik wordt.
2 Reacties
Schrijf een reactie