Romige pasta met zongedroogde tomatensaus

door onder Avondmaaltijd
Kenmerken: , , ,
Bereidingstijd: voorbereiding , koken , totaal
Voor: 2 personen
Romige pasta met tomatentapenade, vegan

Het recept voor deze pasta stamt nog uit mijn studententijd. Toen maakte ik het meestal met crème fraîche en tortellini. Ik ben nog steeds op zoek naar snelle lekkere maaltijden, en ik bedacht dat dit recept waarschijnlijk heel makkelijk te veganiseren zou zijn met sojayoghurt in plaats van crème fraîche. Als je het een beetje uitkient kan deze pasta binnen 20 minuten op tafel staan, ideaal na een lange werkdag.

Om er een lekker eiwitrijke maaltijd van te maken gebruik ik graag sojanoodles of andere peulvruchtenpasta. Die zijn hier in huis ondertussen bijna onmisbaar geworden, zo lekker en handig! Als je gewone tarwepasta gebruikt kun je er eventueel nog een eiwitbron bij doen, zoals vegan kipstukjes, seitan of tempeh. Ook linzen of witte bonen zouden er prima bij passen. De tomatentapenade kun je kant-en-klaar kopen of zelf maken met het recept wat ik vorige week postte.

Ingrediënten

  • 100 gram soja noodles, linzen- of kikkererwtenpasta
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 grote rode paprika, in reepjes (of 2 kleine paprika's, geel en rood)
  • 1 courgette, in halve rondjes
  • 2 tenen knoflook, gesnipperd
  • 3 eetlepels zongedroogde tomatentapenade of pesto (zelfgemaakt of bijv. van Jumbo, Xenos of AH)
  • 6-7 eetlepels ongezoete sojayoghurt (bijv. AH huismerk of Alpro Mild&Creamy)
  • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten of zonnebloempitten (optioneel)

Bereiding

Breng water met zout aan de kook in een pan en kook de pasta volgens de instructies op de verpakking al dente en giet hem dan af.

Verhit ondertussen een scheutje olie in een grote koekenpan of wok en roerbak de ui en paprika een minuut of vijf op middelhoog vuur. Doe de courgette en knoflook erbij en roerbak die even mee. Dek de pan af met een deksel en laat de groente nog een minuut of 3 verder garen. Het is lekker als de courgette nog wat beet heeft en niet helemaal zacht gekookt is.

Meng de tomatentapenade en yoghurt door de groente. Doe ook de gekookte pasta erbij en schep alles nog even om. Verdeel over twee borden, strooi er eventueel nog wat pitten over en serveer.

Schrijf een reactie

Vegetus gebruikt cookies om de website te optimaliseren. Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie.