Vegan ‘diepvriespizza’ zelf maken

door onder Avondmaaltijd
Kenmerken: 
Zelfgemaakte diepvriespizza, vegan

Ik ben weer part-time aan de slag op de universiteit en daarnaast geef ik ook nog steeds kookworkshops en voedingscoaching! Dat betekent regelmatig lange kantoordagen en laat thuiskomen met lekkere trek en weinig tijd om te koken.

David appte dat hij zin had in pizza, dus op de terugweg ben ik snel even een Albert Heijn ingerend om de makkelijkste pizza-ingrediënten te halen: kant-en-klare pizzabodems met tomatensaus, gegrilde groente uit de diepvries en olijven. Thuis had ik nog vegan kaas in de koelkast. Het resultaat was verrassend goed, precies zo'n super foute diepvriespizza die ik stiekem heel lekker vindt.

Diepvriespizza, vegan

Ingrediënten

  • 2 kant-en-klare pizzabodems met tomatensaus
  • 100 gram vegan kaas (zoals Violife, Veggie Filata of Wilmersburger), geraspt
  • 250 gram (diepvries) gegrilde groente
  • 2 eetlepels olijven, in ringetjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden. Verdeel de kaas, gegrilde groente en olijven over de pizzabodems. Doe de kaas onder de groente, dan smelt het het beste.

Bak de pizza ongeveer 15 minuten, tot alles goed heet is en de bodem een tintje bruiner is gekleurd.

1 Reacties

Susanne op 6-12-2017 - 18:17

Supergoed idee, heb ik vorige week zo gedaan en inderdaad net als vroeger!

Schrijf een reactie

Vegetus gebruikt cookies om de website te optimaliseren. Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie.