Vegan ‘diepvriespizza’ zelf maken
Kenmerken: | Budgetvriendelijk, Lekker voor kinderen, Snel klaar, Zonder soja |
---|---|
Bereidingstijd: | voorbereiding 10 minuten, koken 15 minuten, totaal 25 minuten |
Voor: | 2 pizza's |
Ik ben weer part-time aan de slag op de universiteit en daarnaast geef ik ook nog steeds kookworkshops en voedingscoaching! Dat betekent regelmatig lange kantoordagen en laat thuiskomen met lekkere trek en weinig tijd om te koken.
David appte dat hij zin had in pizza, dus op de terugweg ben ik snel even een Albert Heijn ingerend om de makkelijkste pizza-ingrediƫnten te halen: kant-en-klare pizzabodems met tomatensaus, gegrilde groente uit de diepvries en olijven. Thuis had ik nog vegan kaas in de koelkast. Het resultaat was verrassend goed, precies zo'n super foute diepvriespizza die ik stiekem heel lekker vindt.
Ingrediƫnten
- 2 kant-en-klare pizzabodems met tomatensaus
- 100 gram vegan kaas (zoals Violife, Veggie Filata of Wilmersburger), geraspt
- 250 gram (diepvries) gegrilde groente
- 2 eetlepels olijven, in ringetjes
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden. Verdeel de kaas, gegrilde groente en olijven over de pizzabodems. Doe de kaas onder de groente, dan smelt het het beste.
Bak de pizza ongeveer 15 minuten, tot alles goed heet is en de bodem een tintje bruiner is gekleurd.
2 Reacties
Schrijf een reactie