Vegan banketstaaf
2 December 2018 onder
Kenmerken: | Favorieten, Feestdagen, Lekker voor kinderen, Snel klaar, Supermarktvriendelijk, Wintergerecht |
---|
Ik had zin in een bakprojectje en David had zin in banketstaaf, dus dat was snel beslist. Ekoplaza verkoopt schijnbaar vegan banketstaven dit jaar, maar het is verrassend makkelijk om ze zelf te maken van amandelspijs en bladerdeeg. Het leuke is dat je er dan ook een persoonlijk tintje aan kunt geven, bijvoorbeeld door er een letter van te vormen of door extra specerijen te verwerken in de vulling. Je zou ook meerdere kleine staafjes kunnen maken om uit te delen als Sinterklaascadeautjes.
Om het extra makkelijk te maken gebruikte ik dit keer kant-en-klare amandelspijs van Dr. Oetker. Je kunt de spijs ook zelf maken met dit recept. Voor het bladerdeeg kocht ik een rol vers deeg van Tante Fanny. Deze heeft een vegan keurmerk. Koopmans origineel plakjes bladerdeeg uit de vriezer zijn ook vegan.
Ingrediƫnten
- 300 gram amandelspijs van Dr. Oetker, in blokjes
- 1-2 eetlepels plantaardige melk (voor de spijs)
- 1 theelepel citroenrasp
- specerijen zoals kaneel en/of kardemom, optioneel en naar smaak
- 1/2 rol of 3 vierkante plakjes vegan bladerdeeg
- 8 blanke amandelen
- 2 eetlepels sojamelk (om te bestrijken voor een mooie glans)
7 Reacties
Schrijf een reactie