Tabouleh met olijven en walnoten

door onder Avondmaaltijd, Lunch, Salades
Kenmerken: , , ,
Voor: 2-4 personen

Tabouleh is van oorsprong een Marrokaanse salade met granen. Het is makkelijk te maken, smaakt fantastisch en is heel veelzijdig.

Ingrediënten

1 kop = 240 ml

  • 80g couscous
  • 1/2 theelepel bouillonpoeder
  • 1/2 theelepel versgemalen peper
  • 1/2 eetlepel gedroogde munt
  • 1/3 halve kop walnoten, in stukjes
  • 1/3 kop zwarte olijven in ringetjes
  • 1/2 kop kikkererwten
  • 1 rode of gele paprika, in stukjes
  • 2 koppen sla reepjes. Gewone kropsla of ijsbergsla is goed, maar bijvoorbeeld eikenbladsla, veldsla, winterpostelein of gemengde kiemen zijn ook lekker.
  • 1 bosje verse peterselie, fijngehakt
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap

Bereiding

Meng de couscous, bouillon en droge kruiden in een kom en giet er kokend water overheen tot het net onderstaat. Laat enkele minuten wellen en roer 1 à 2 keer door met een vork, zodat het geen vaste massa wordt.

Doe de olie en citroensap samen in een bakje en kluts tot er een gebonden vinaigrette ontstaat. Roer de geperste knoflook en verse peterselie erdoor en laat even staan.

Meng de walnoten, olijven, kikkererwten, paprika en sla door de couscous. Verdeel de kruidenvinaigrette over de salade schep een paar keer door, zodat alles goed gemengd is.

Variatie

Vervang de paprika door worteltjes, koolrabi, rettich, gekookte bietjes of een andere pittig zoete groente

4 Reacties

Marijke op 25-3-2014 - 18:10

Martine ,Ik lees al enige tijd je recepten maar heb nog niet een recept gemaakt tot vandaag.Wij hebben hier van genoten.Tijdens het eten kwamen er andere ideeen,b.v. in plaats van couscous geraspte bloemkool.Bedankt het was heerlijk.

Martine op 26-3-2014 - 8:16

Leuk om te horen Marijke! Ik ga het zeker eens proberen, couscous van geraspte bloemkool :-)

Laurie op 18-4-2017 - 22:43

Hoi Martine, Ik ben al jaren vegetariër maar heb sinds kort besloten echt veganistisch te leven. Ik heb net jou blog ontdekt en ik ga nu alle recepten af! Super fijn en inspirerend. Mijn dank is groot! Dit recept heb ik vanmiddag gemaakt als lunch, was heerlijk. Ik had alleen geen bouillonpoeder. Welke bouillonpoeder gebruik jij? Groetjes, Laurie

Martine op 19-4-2017 - 20:41

Hoi Laurie, Super tof om te horen dat je zo veel hebt aan onze website. Ik heb meestal groente- of tuinkruidenbouillonblokjes of poeder van Maggi.

Schrijf een reactie

Vegetus gebruikt cookies om de website te optimaliseren. Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie.