Socca met broccoli en olijven
4 April 2012 onder
Kenmerken: | Budgetvriendelijk, Glutenvrij, Peulvruchten, Zonder soja |
---|---|
Voor: | 2 personen |
Socca wordt gemaakt van kikkererwtenmeel (ook wel besan genoemd) en houdt qua smaak het midden tussen een pizza en een quiche. Heeeeel lekker dus!
Het is erg geschikt om restjes groente in te verwerken, zoals broccoli of prei
Ingredienten
1 kop = 240 ml
Beslag
- 1 kop kikkererwtenmeel
- 3/4 kop water
- 1 eetlepel olijfolie
- 1/4 theelepel zout
- 1/4 theelepel versgemalen peper
Vulling
- 1 ui, in halve ringetjes
- een prei in ringetjes of een halve broccoli, in heel kleine roosjes
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- 3 eetlepels groene olijven, in ringetjes
- 3 eetlepels zwarte olijven, in ringetjes
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.Meng de ingrediƫnten voor het beslag in een kom tot de grote klonten weg zijn en zet even apart zodat het kan indikken.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan of wok en bak de ui, broccoli of prei en knoflook tot de ui bruin begint te worden. Meng de olijven erdoor.
Bekleed een ronde bakvorm van 24 cm doorsnee met bakpapier en spreid de groente erin uit. Giet het beslag over de groente. Zet de vorm in de oven en bak 25 minuten tot het beslag gestold is. Serveer warm of koud.
9 Reacties
Schrijf een reactie