Pizza met oesterzwammen en gekaramelliseerde ui
Kenmerken: | Favorieten, Snel klaar, Zonder soja |
---|---|
Bereidingstijd: | voorbereiding 10 minuten, koken 20 minuten, totaal 30 minuten |
Voor: | 2-3 personen |
Dit is onze nieuwe lievelingspizza! Paddenstoelen, paprika en ui vind ik sowieso een heerlijke smakencombinatie en op pizza werkt het super goed. Het liefst gebruik ik oesterzwammen vanwege de chewy textuur en subtiele aardse smaak, maar met gewone champignons is het ook lekker.
Als ik weinig tijd heb gebruik ik graag een kant-en-klare pizzabodem zoals die van AH of Jumbo, maar voor een meer budgetvriendelijke pizza kun je de bodem ook zelf maken. Probeer bijvoorbeeld dit pizzadeeg dat niet gekneed hoeft te worden, of deze meer traditionele versie.
Ingrediënten
- 1 eetlepel olie
- 1 grote of 2 kleine uien, in halve ringen
- 1 rode paprika, in reepjes
- 150 gram oesterzwammen, in de lengte in reepjes gesneden (champignons kan ook)
- 2 kant-en-klare pizzabodems of 1 recept pizzadeeg
- 8-10 eetlepels tomatensaus
- 75-100 gram vegan pizzakaas, geraspt
- 30 gram rucola (optioneel, maar wel extra lekker)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui en paprika tot de ui zacht en bruin begint te worden. Doe de oesterzwammen erbij en laat ze kort meebakken tot ze een beetje beginnen te slinken. Ze bakken straks in de oven nog verder, dus laat ze niet te gaar worden.
Beleg de pizzabodems met de tomatensaus en kaas/ Leg daar bovenop de gebakken groente. Schuif de pizza in de oven en bak 10 minuten als je een kant-en-klare bodem hebt en 15-17 minuten als je vers pizzadeeg gebruikt. Snijd de gebakken pizza in punten, strooi de rucola erover en serveer.
3 Reacties
Schrijf een reactie