Pasta ‘carbonara’ met baba ganoush
Kenmerken: | Budgetvriendelijk, Favorieten, Snel klaar, Supermarktvriendelijk, Zonder soja |
---|---|
Bereidingstijd: | voorbereiding , koken , totaal |
Voor: | 2 personen |

Na het succes met de hummus als dressing voor pastasalade, keek ik naar het bakje baba ganoush in de koelkast, en vroeg me af of dat ook lekker zou zijn met pasta.
Het antwoord is ja! Baba ganoush geeft de pasta een romige textuur en een fijn rooksmaakje wat een beetje aan carbonara doet denken. Het smaakt natuurlijk wel anders, want geroosterde auberginepuree wordt niet zomaar op magische wijze een saus van room, ei, kaas en spek, maar het is heel lekker, echt een aanrader.
Dit recept kan makkelijk binnen 20 minuten op tafel staan, dus het is fijn voor die momenten dat uitgebreid koken geen optie is, maar je wel iets lekkers wilt eten. Zoals met de meeste van mijn recepten kun je fijn variëren met de ingrediënten. Neem bijvoorbeeld eens prei in plaats van ui, of vervang de doperwtjes door spinazie, stukjes courgette of groene asperges. Een zakje voorgesneden pastagroente kan ook, als je het echt makkelijk wilt houden. Als je een wat meer vullend gerecht wilt kun je nog een eiwitbron toevoegen, zoals gekruide tofublokjes, vegan spekjes of gewoon witte bonen. Champignons zijn vast ook heel lekker hierbij.
Let wel op als je baba ganoush gaat kopen, want sommige kant-en-klare varianten bevatten helaas ei. Sabra heeft recent het recept van hun baba ganoush veranderd, zodat dat die nu helemaal vegan is.
Ingrediënten
- 180 gram droge pasta
- 1 ui, gesnipperd
- 1 grote rode paprika, in stukjes
- 2 handjes diepvries doperwtjes
- 6 flinke eetlepels baba ganoush, bijv. van Sabra of AH huismerk
Bereiding
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout beetgaar. Bak ondertussen de groente.
Verhit op middelhoog vuur een scheutje olie in een pan en fruit de ui glazig. Voeg nu de paprika en de doperwtjes toe, doe het deksel op de pan en draai het vuur eventueel een beetje omlaag. Laat de groente een minuut of 6 smoren tot ze gaar zijn maar nog wel wat beet hebben. Roer een paar keer om.
Giet de beetgare pasta af en meng de baba ganoush en gebakken groente erdoor. Verdeel over twee borden en serveer.
12 Reacties
Oh dit klinkt goed! We zitten midden in een keukenverbouwing en dit is een ideaal recept om op 1 gaspitje te maken en ik zie ook al een ideale Vierdaagsepasta voor me. Thnx!
Ik ben benieuwd wat je ervan vond Fabienne. Hoe was de vierdaagse?
Deze is ook weer erg lekker, Martine! Bedankt voor de tip! :D
Fijn! Leuk om te horen Esther.
Twee keer pasta gemaakt met baba ganoush om er vandaag achter te komen dat er gewoon ei in zit ...
Oh shit, dat is jammer! De baba ganoush van Sabra is wel vegan.
ik heb net bij de appie gekeken, er zit toch echt ei in de baba ganoush van sabra...
Hoi Nelly, Ik heb net even op de website van Sabra gekeken en er staat inderdaad weer ei bij de ingrediënten. Misschien hebben ze het terugveranderd? Hij is toch echt een poosje vegan geweest (stond zelfs 'vegan' op het bakje)! Dit zou wel heel stom zijn. Ik ga het uitzoeken. Dankjewel voor de oplettendheid!
Hoi Nelly, Ik heb een beetje rondgevraagd en er zijn meer mensen die recent Sabra baba ganoush met ei in de ingrediënten hebben gezien. Ik heb hierover contact gehad met Sabra en zij verzekeren me dat de baba ganoush vegan is zonder ei. Ze denken dat er misschien iets mis is gegaan met de verpakkingen. Ze gaan het uitzoeken, dus ik ben benieuwd!
hoi martine, ik heb hem net bij de hoogvliet gezien met een etiket die duidelijk vegan vermeld :)
Ah, fijn je de goeie gevonden hebt!
Ik ben dol op dit eten, maar kan ineens bij geen enkele AH meer de baba ganoush krijgen! Het lijkt uit het assortiment. Balen
Schrijf een reactie