Pastasalade met hummusdressing

door onder Salades
Kenmerken: , , , , ,
Bereidingstijd: voorbereiding , koken , totaal
Voor: 2 personen
Pastasalade met hummus, vegan

Ik was pas op de verjaardag van een vriendin die heel lief voor mij hummus had gekocht en een apart bakje vegan pastasalade had gemaakt. Ze had alleen geen dressing bij de salade. Eén + één = twee. Pastasalade met hummusdressing! Dat was zo lekker, dat ik dit thuis nog eens nagemaakt heb.

De hummus maakt de pasta lekker romig en geeft ook een fijne hartige smaak. Je kunt dit maken met hummus uit de winkel of met zelfgemaakte hummus. Zorg er in ieder geval voor dat het een lekker smeuïge en smaakvolle hummus is.

Ik heb er dit keer augurkjes, komkommer en tomaat in gedaan, maar dit is een heel flexibel receptje dat ook prima met andere groente kunt maken: paprika, rucola of sla, radijsjes, geraspte wortel etc. Net wat je in de koelkast hebt liggen. Als je dit als hoofdgerecht voor het avondeten maakt kun je er eventueel ook nog wat noten, peulvruchten of gebakken tofu of tempeh aan toevoegen om het wat vullender te maken.

Ingrediënten

  • 180 gram (volkoren) pasta
  • 6 eetlepels hummus
  • een handje kleine augurken, in stukjes
  • 1/2 komkommer, in blokjes
  • 2 tomaten, in blokjes

Bereiding

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten water beetgaar. Snij ondertussen de groente in stukjes. Giet de beetgare pasta af, spoel hem even af met koud water zodat hij afkoelt en laat hem dan even uitlekken in een vergiet.

Doe de pasta in een grote kom en meng de hummus erdoor. Doe nu de groente erbij en schep de salade nog even om. Eet smakelijk!

9 Reacties

Carmen op 24-6-2015 - 18:41

Hummus is ook heerlijk als saus bij je frites.

Dennis op 24-6-2015 - 23:54

Heb hem vanaond gemaakt met de gewone hummus van Maza. En het was echt super lekker! Weer geniale ingeving van je geweest Martine!

Martine op 25-6-2015 - 16:30

Tof dat je dit meteen geprobeerd hebt Dennis! Fijn dat het lekker was ook :-) Friet met hummus lijkt me ook heel lekker Carmen. Thanks!

Janneke op 12-7-2015 - 9:59

Deze viel bij ons helaas niet zo in de smaak. Maar toch vind ik het een leuk idee

Martine op 14-7-2015 - 12:46

Ow jammer! Smaken verschillen.

Jose op 23-8-2015 - 17:08

Heb hem gemaakt met geraspte koolrabi ipv komkommer en vond hem heerlijk ! Nu met tempeh gegeten als avondmaal en met de andere helft heb ik morgen dus een lekkere zomerse lunch :)

Martine op 24-8-2015 - 13:11

Klikt goed Jose! Met koolrabi lijkt mee heel lekker.

Marja op 14-3-2016 - 13:58

Ik ben sinds een week vegan aan het eten....best leuk om weer nieuwe recepten te bedenken. Ik had toevallig gisterenavond hummus door m'n salade gedaan en dat was heerlijk! Nu zie ik het hier in jouw recept staan...Je hebt geweldige, leuke, makkelijke en budgetvriendelijke recepten.

Martine op 14-3-2016 - 15:16

Dankjewel Marja! Tof dat je vegan bent gaan eten. Als je vragen of opmerkingen hebt over de recepten hoor ik het graag.

Schrijf een reactie

Vegetus gebruikt cookies om de website te optimaliseren. Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie.