Pasta ‘carbonara’ met baba ganoush
Kenmerken: | Budgetvriendelijk, Favorieten, Snel klaar, Supermarktvriendelijk, Zonder soja |
---|---|
Bereidingstijd: | voorbereiding 10 minuten, koken 10 minuten, totaal 20 minuten |
Voor: | 2 personen |
Na het succes met de hummus als dressing voor pastasalade, keek ik naar het bakje baba ganoush in de koelkast, en vroeg me af of dat ook lekker zou zijn met pasta.
Het antwoord is ja! Baba ganoush geeft de pasta een romige textuur en een fijn rooksmaakje wat een beetje aan carbonara doet denken. Het smaakt natuurlijk wel anders, want geroosterde auberginepuree wordt niet zomaar op magische wijze een saus van room, ei, kaas en spek, maar het is heel lekker, echt een aanrader.
Dit recept kan makkelijk binnen 20 minuten op tafel staan, dus het is fijn voor die momenten dat uitgebreid koken geen optie is, maar je wel iets lekkers wilt eten. Zoals met de meeste van mijn recepten kun je fijn variëren met de ingrediënten. Neem bijvoorbeeld eens prei in plaats van ui, of vervang de doperwtjes door spinazie, stukjes courgette of groene asperges. Een zakje voorgesneden pastagroente kan ook, als je het echt makkelijk wilt houden. Als je een wat meer vullend gerecht wilt kun je nog een eiwitbron toevoegen, zoals gekruide tofublokjes, vegan spekjes of gewoon witte bonen. Champignons zijn vast ook heel lekker hierbij.
Let wel op als je baba ganoush gaat kopen, want sommige kant-en-klare varianten bevatten helaas ei. Sabra heeft recent het recept van hun baba ganoush veranderd, zodat dat die nu helemaal vegan is.
Ingrediënten
- 180 gram droge pasta
- 1 ui, gesnipperd
- 1 grote rode paprika, in stukjes
- 2 handjes diepvries doperwtjes
- 6 flinke eetlepels baba ganoush, bijv. van Sabra of AH huismerk
Bereiding
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout beetgaar. Bak ondertussen de groente.
Verhit op middelhoog vuur een scheutje olie in een pan en fruit de ui glazig. Voeg nu de paprika en de doperwtjes toe, doe het deksel op de pan en draai het vuur eventueel een beetje omlaag. Laat de groente een minuut of 6 smoren tot ze gaar zijn maar nog wel wat beet hebben. Roer een paar keer om.
Giet de beetgare pasta af en meng de baba ganoush en gebakken groente erdoor. Verdeel over twee borden en serveer.
12 Reacties
Schrijf een reactie