Noedelsoep met groente en ogenboontjes
Kenmerken: | Budgetvriendelijk, Favorieten, Glutenvrij, Lekker voor kinderen, Peulvruchten, Snel klaar, Supermarktvriendelijk |
---|---|
Bereidingstijd: | voorbereiding 5 minuten, koken 10 minuten, totaal 15 minuten |
Voor: | 2 personen |
Deze Aziatisch getinte maaltijdsoep is mijn nieuwe favoriete recept voor als ik snel even wat wil eten. Je maakt hem in één pan en als je een beetje vlug bent is hij binnen 15 minuten klaar. Het is bovendien een heel budgetvriendelijk gerecht waarvoor je alle ingrediënten in de supermarkt kunt kopen.
Dit is een perfect recept om restjes groente in te verwerken. Wortelen, paprika, erwtjes, raapjes, knolselderij, broccoli, kool of sperzieboontjes. Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan wel in deze soep. Je zou er ook heel goed tofu, seitan of vegetarische kipstukjes bij kunnen eten, maar die kun je dan het beste even apart knapperig bakken in een koekenpan met een beetje olie.
Ingrediënten
1 kop = 240 ml = een flinke koffiemok
- 2 1/2 kop water
- 1/4 tablet groente-bouillon
- 1/4 theelepel knoflookpoeder
- 1/4 theelepel gemberpoeder
- 1/4 theelepel gemalen korianderzaad
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel sriracha of andere hete chilisaus
- 1 stengel bleekselderij, in dunne plakjes
- 1 flinke wortel, in plakjes
- 1 paprika, in reepjes
- 1 1/2 kop (1 blik) gekookte ogenboontjes of bruine linzen
- 100 gram (brede) rijstnoedels
Bereiding
Breng in een pan het water aan de kook met het bouillonblokje, de specerijen en sojasaus. Doe de gesneden groente erbij en laat ze in enkele minuten beetgaar koken. Doe nu ook de bonen en droge rijstnoedels in de pan en laat de soep nog een minuut of 5 op laag vuur staan tot de noedels zacht en gaar zijn. Serveer de soep in een kom of diep bord.
4 Reacties
Schrijf een reactie