Midden-Oosterse linzensalade met nectarine
Kenmerken: | Glutenvrij, Peulvruchten, Snel klaar, Zomergerecht, Zonder soja |
---|---|
Bereidingstijd: | voorbereiding 10 minuten, koken 0 minuten, totaal 10 minuten |
Voor: | 1 persoon |
Linzen zijn fijn in salade, bijna net zo fijn als kikkererwten. Ik lees soms dat mensen het lastig vinden om zelf linzen te koken zonder dat ze uit elkaar vallen. Ik vind zelf dat dit het makkelijkst gaat als je de linzen 5 à 10 uur laat weken voor je ze kookt. Ze hoeven dan nog maar heel kort te koken - een minuutje of 10 - en worden fijn gelijkmatig gaar. Let bij het koken op dat het water niet te veel bubbelt, zachtjes sudderen is genoeg, dan blijven de linzen mooi stevig en heel.
In deze salade combineer ik de linzen met twee Midden-Oosterse smaakmakers, tahin en za'atar. De nectarine zorgt voor een lekker zoete noot én een mooie kleur. In plaats van nectarines zou je ook prima mango, sinaasappel, kakifruit, peer of ander zoet fruit kunnen gebruiken.
Ingrediënten
- 1 eetlepel tahin
- 1 theelepel citroensap
- 1 theelepel gembersiroop of agavesiroop
- 1 kop linzen
- 1 nectarine, in stukjes
- 1 theelepel za'atar kruiden
Bereiding
Doe de tahin in je saladekom en meng de citroensap en siroop erdoor tot er een mooie gebonden dressing ontstaat. Voeg wat water toe als de dressing erg dik is. Schep de linzen en nectarine door de dressing en strooi de za'atar erover. Deze salade blijft lang goed, dus je kunt hem zo meenemen naar je werk.
6 Reacties
Schrijf een reactie