Indiase rode linzensoep

11 April 2012 onder Avondmaaltijd, Lunch, Soepen
Kenmerken: , , , , ,
Bereidingstijd: voorbereiding 5 minuten, koken 30 minuten, totaal 35 minuten
Voor: 2 personen
Indiase linzensoep met chapatti's, vegetarisch, veganistisch, zonder melk, zonder soja

Deze soep is lekker romig en heeft een warme Indiase smaak. Hij is erg makkelijk te maken en geschikt als lunch of lichte avondmaaltijd. Serveer met chapatti’s of naanbrood.

Ingrediënten

  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 1/2 theelepel garam massala
  • 1/2 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1 mespunt kurkuma
  • 1 mespunt chilipoeder
  • 1 blik tomatenblokjes in sap (400 g)
  • 100 g rode linzen
  • 1 theelepel bouillonpoeder
  • 4 dl water
  • 50 g kokos santen (creamed coconut)

Bereiding

Snipper de ui en de knoflook en fruit ze enkele minuten met een scheutje olie in je soeppan. Voeg de specerijen toe en fruit die kort mee. Doe de tomaten, linzen overige ingediënten erbij en breng alles aan de kook. Roer even goed door tot de santen is opgelost. Zet het vuur laag en laat de soep een half uur rustig pruttelen. Roer af en toe door, zeker aan het einde van de kooktijd, zodat het niet aanbrandt.

7 Reacties

Herman op 16-2-2016 - 20:50
Vanavond gegeten in één woord: Heerlijk!!!!
Martine op 16-2-2016 - 21:28
Leuk om te horen Herman! Fijn dat het zo goed in de smaak viel.
Angelique Jenneskens op 24-10-2018 - 12:16
Zooo lekker! Staat hier weer te pruttelen
Maebel op 13-5-2019 - 18:42
Heb hem nu al aantal keren gemaakt. Heerlijk!! Vilt erg goed en de ingrediënten heb ik standaard in huis. Tevens erg bugdet vriendelijk gerecht
carolina op 6-7-2019 - 12:53
echt heerlijk deze soep! inderdaad iets om standaard in huis te hebben. mits ik het niet allemaal heb opgegeten voordat de vriezerdeur open gaat ;) dankjewel voor het recept!
Martine op 9-7-2019 - 10:51
Super leuk Carolina! Fijn dat de soep zo goed in de smaak valt.
Trix op 6-8-2023 - 17:48
Idd een heerlijk gerecht. En zo simpel en vriendelijk voor de portemonnee. Ik heb het meerdere malen gemaakt en maak het nu ook weer. Zal die andere recepten met linzen ook eens gaan proberen. Als ze net zo lekker zijn....

Schrijf een reactie