Lijnzaad-amandel crackers
2 June 2012 onder
Kenmerken: | Glutenvrij, Koolhydraatarm, Zonder soja |
---|---|
Voor: | ongeveer 50 kleine crackertjes |
Deze glutenvrije, koolhydraatarme hartige crackertjes smaken fantastisch en barsten bovendien van de vezels, mineralen en gezonde vetten.
Je kunt kant-en-klaar gemalen lijnzaad en amandelmeel gebruiken, of zelf lijnzaad en amandelen fijnmalen in de foodprocessor. Dat laatste gaat veel makkelijker met gebroken lijnzaad dan met hele zaadjes.
Ingrediënten
1 kop = 240 ml = een flinke koffiemok
- 1 kop (100 g) fijngemalen lijnzaad
- 1 kop (120 g) fijngemalen amandelen of andere noten/zaden
- 1/2 (60 g) kop sesamzaad
- 1/3 kop (15 g) edelgist vlokken
- 1 theelepel gedroogde kruiden (salie, tijm etc.)
- 1/2 theelepel zout
- 1 eetlepel sojasaus (of 1/2 theelepel marmite opgelost in een eetlepel water)
- 1/3 (80 ml) kop water
16 Reacties
Schrijf een reactie