Kokos bonbons

10 April 2012 onder Cake en gebak
Kenmerken: , , , , , ,
Voor: ongeveer 20-25 bonbons
kokos bonbons, koekjes, glutenvrij, zonder soja, plantaardig, koemelkvrij, zonder ei, suikervrij, koolhydraatarm Deze kokosblokjes doen me een beetje denken aan die witte bonbons van Ferrero Rocher, maar dan niet zo duur en zonder suiker of dierlijke ingrediënten. Ze smelten letterlijk in je mond. Ze zijn koolhydraatarm, maar zeker niet calorie-arm, dus eet met mate!

Ingrediënten

1 kop = 240 ml = een flinke koffiemok

Bereiding

Smelt in een pannetje boven het vuur of in een plastic kom in de magnetron de santen en kokosolie. Meng de gesmolten massa met de geraspte kokos en het zoetmiddel. Je kunt het mengsel nu in vormpjes drukken, er balletjes van draaien, of - zoals ik meestal doe - het in zijn geheel in een rechthoekige schaal of tupperware bak samendrukken tot een grote koek. Laat het mengsel in de koelkast een paar uur afkoelen en opstijven. Als je een grote kokoskoek gemaakt hebt, kun je die nu met een scherp mes in kleine blokjes snijden. Bewaar de kokos bonbons in de koelkast, zodat ze niet per ongeluk smelten als het warm wordt in huis.

2 Reacties

Bo-Ann op 7-4-2019 - 17:38
Ik heb geen zoetmiddel, wel agavesiroop. Kan dat ook en hoeveel zou ik dan moeten gebruiken?
Martine op 8-4-2019 - 9:57
Hoi Bo-Ann, ik denk dat je dan 2-3 eetlepels nodig hebt. De kokosblokjes worden dan misschien wel wat zachter van textuur.

Schrijf een reactie