Kikkererwten-wortelsalade met olijven en sesam
25 September 2014 onder
Kenmerken: | Budgetvriendelijk, Glutenvrij, Peulvruchten, Snel klaar, Supermarktvriendelijk, Zonder soja |
---|---|
Bereidingstijd: | voorbereiding 10 minuten, koken 0 minuten, totaal 10 minuten |
Voor: | 1 persoon |
Oef, de laatste lootjes van de Vegan Month of Food! Het recept hieronder is het product van totale salade-apathie, maar gelukkig smaakte het goed, dus ik kan het met een gerust hart posten. Ik had nog kikkererwten, olijven en wortel in de koelkast, dus die gingen allemaal de slakom in. Om het een beetje interessanter te maken deed ik er wat limoenvinaigrette door en strooide er sesamzaadjes over. Beetje vreemd, maar wel lekker! Het bewijs dat je altijd salade kunt maken.
Ingrediƫnten
- 1 kop kikkererwten
- 1 grote wortel, geraspt
- 10 zwarte olijven, in ringetjes
- 1 theelepel olijfolie
- 1 theelepel limoen- of citroensap
- 1 eetlepel geroosterd sesamzaad
Bereiding
Doe de kikkererwten, wortel en olijven in een kom, meng de olijfolie en limoensap erdoor en strooi het sesamzaad erover. Deze salade blijft lang goed, dus je kunt hem zo meenemen naar je werk of school.
2 Reacties
Schrijf een reactie