Jambalaya met pompoen
Kenmerken: | Budgetvriendelijk, Favorieten, Glutenvrij, Lekker voor kinderen, Peulvruchten, Snel klaar, Supermarktvriendelijk, Zonder soja |
---|---|
Bereidingstijd: | voorbereiding 10 minuten, koken 20 minuten, totaal 30 minuten |
Voor: | 4 personen |
Mmm jambalaya! Als je niet bekend bent met de Creoolse keuken moet je dit heerlijke eenpansgerecht zeker eens proberen. De combinatie van typisch Franse kruiden zoals laurier, oregano en tijm met pittige kruiden uit het Caribische gebied zorgen voor een unieke smaak.
We hebben al een recept voor jambalaya met seitan op de site. Deze versie met pompoen en kidneybonen uit het kookboek Appetite for Reduction van Isa Moskowitz is wat eenvoudiger en ook een stuk sneller klaar. Alle ingrediënten zijn gewoon in de supermarkt te koop, wat natuurlijk heel handig is. Het is ook nog eens een echt budgetgerecht. Een fijne doordeweekse maaltijd dus!
Met dit recept maak je een flinke pan vol, zeker genoeg voor vier personen. Als je zoals wij maar met z'n tweetjes bent kun je de overgebleven jambalaya de volgende dag als lunch eten of invriezen voor als je later in de maand een keer geen tijd hebt om te koken.
Ingrediënten
1 kop = 240 ml = een flinke koffiemok
- 1 ui, gesnipperd
- 1 groene paprika, in stukjes
- 2 stengels bleekselderij, in stukjes
- 2 koppen water
- 2 blikken ontvelde tomaat, in stukjes
- 4 tenen knoflook, gesnipperd
- 2 theelepels bouillonpoeder
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 laurierblaadjes
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel tijm
- 1/2 theelepel cayennepeper of chilipoeder
- 3/4 theelepel zout (of naar smaak)
- 750 gram (fles)pompoen, in blokjes van 1 à 2 cm
- 2 koppen gekookte kidneybonen
- 1/2 kop droge witte rijst (snelkook zilvervliesrijst kan ook)
Bereiding
Verhit een scheutje olie in een grote diepe pan en bak de ui, paprika en bleekselderij enkele minuten. Doe de overige ingrediënten erbij en breng het geheel aan de kook. Laat 15 à 20 minuten sudderen tot de pompoen en rijst gaar zijn. Vis de laurierblaadjes eruit en laat liefst nog 10 minuten afkoelen en op smaak komen.
8 Reacties
Schrijf een reactie