Havermoutpap deluxe in vijf minuten

4 April 2012 onder Ontbijt
Kenmerken: , , , ,
Voor: 1 persoon

Deze havermout is minstens net zo lekker en hartverwarmend als wanneer je het met koeienmelk maakt. Een fijn ontbijt, zowel warm als koud te eten. Het is ook lekker snel klaar.

Ingrediƫnten

1 kop = 240 ml = een flinke koffiemok

  • 1 kop naturel sojamelk of andere plantaardige melk
  • 5 flinke eetlepels snelkookhavermout
  • 3 eetlepels rozijnen
  • 1 halve appel geschild en in stukjes (wikkel de andere helft eventueel in plasticfolie en bewaar in de koelkast)

Bereiding

Doe alle ingrediƫnten samen in een pannetje en breng aan de kook. Roer de massa af en toe even door om te zorgen dat het niet aanbrandt. Als het kookt, het vuur omlaag draaien en 1 minuut doorwarmen. Havermoutpap overdoen in een kom en een beetje, of helemaal, laten afkoelen. Zet meteen een beetje water in het pannetje, anders koeken de restjes enorm aan.

2 Reacties

alex op 26-9-2012 - 17:54
dank je wel voor het recept, kan het ook met gewone havermout? Want ik heb een hele zak hier staan en weet steeds niet wat ik ermee moet.. :) Dank je wel!
Martine op 26-9-2012 - 21:15
Ja hoor, gewone havermout kan ook. Misschien moet je het dan wat langer koken voor het zacht/gaar is, afhankelijk van hoe 'papperig' je het wilt hebben.

Schrijf een reactie