Havermout met banaan uit de oven
Kenmerken: | Budgetvriendelijk, Gezonde voeding, Glutenvrij, Lekker voor kinderen, Snel klaar, Suikervrij, Supermarktvriendelijk, Zonder soja |
---|---|
Bereidingstijd: | voorbereiding 5 minuten, koken 25 minuten, totaal 30 minuten |
Voor: | 2-3 personen |
Ik eet graag stevige havermoutpap als ontbijt, maar ik heb 's morgens niet altijd tijd om dat te maken. De oplossing is havermout uit de oven. Dit maak ik voor een paar dagen tegelijk. Handig als je van mealprep houdt!
Deze havermout is zo stevig, dat je hem makkelijk in repen kunt snijden en meenemen als tussendoortje of zelfs voor de lunch. Er zit geen toegevoegde suiker in, alleen het zoet van het fruit. Ik eet het koud of kort opgewarmd met een beker sojamelk. Lekker!
Het recept hieronder maakt twee of drie porties, afhankelijk van of je een grote eter bent. Het vult enorm, dus ik doe er drie keer mee. Je kunt het recept makkelijk verdubbelen als je meer wilt maken.
Je kunt eindeloos variëren op dit recept. Vervang de banaan door appelmoes, gebruik yoghurt in plaats van melk, doe er andere specerijen in (gember, kurkuma, kardemom?), vervang de rozijnen door diepvriesfruit, doe er eens geraspte wortel of courgette door etc.
Als je haast hebt, kun je dit recept ook heel goed in de magnetron maken. Gebruik dan een magnetronbestendige schaal, dek af met magnetronfolie tegen de spetters en verwarm de havermout 3-4 minuten op de hoogste stand. De havermout ziet er dan wat minder mooi uit, maar hij wordt net zo lekker.
Ingrediënten
- 1 kop (100 gram) havermout
- 1 grote of 2 kleine rijpe bananen, fijngeprakt (houd evt. een paar plakjes achter voor decoratie)
- 1 kop (240 ml) plantaardige melk
- 1 handje (30 gram) rozijnen
- 1 eetlepel pindakaas
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een kom alle ingrediënten door elkaar zodat ze goed verdeeld zijn. Het is niet erg als er nog wat klontjes banaan en pindakaas in zitten, dat is juist wel lekker. Giet het beslag in een kleine ovenschaal of cakevorm en leg de achtergehouden plakjes banaan erop als versiering.
Zet de schaal in de oven en bak 25 minuten tot de havermout stevig is en een beetje bruin begint te worden aan de bovenkant. Laat het even afkoelen en opstijven. Je kunt de havermout nu meteen eten, of bewaren voor later. In de koelkast blijft het een dag of vier goed. Je kunt het ook invriezen.
17 Reacties
Schrijf een reactie