Goulash met zuurkool en tempeh
Kenmerken: | Budgetvriendelijk, Glutenvrij, Supermarktvriendelijk |
---|---|
Voor: | 2-3 personen |
Een van mijn favoriete manieren om zuurkool klaar te maken is het te laten sudderen in tomatensaus, zoals in deze goulash. De smaak wordt dan veel milder en minder zuur, dus ook geschikt voor mensen die normaal niet zo van zuurkool houden.
De tempeh in dit gerecht wordt alleen gebakken, niet gemarineerd, en smaakt dus lekker puur. Toch is de smaak redelijk zacht doordat de tempeh net als de zuurkool lekker lang kan stoven in de kruidige tomatensaus.
Ingrediënten
1 kop = 240 ml = een flinke koffiemok
- 400 g tempeh, in stukjes gescheurd
- 1 ui, gesnipperd
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 pakje zuurkool van 500 gram, goed uitgeknepen (of fijngesneden witte kool, als je echt niet van zuurkool houdt)
- 1 1/2 kop groentebouillon
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 eetlepel milde paprikapoeder
- 1 theelepel tijm
- 1/2 theelepel karwijzaad
- 1/4 eetlepel versgemalen peper
- 1/2 pakje sojaroom
Bereiding
Verhit één eetlepel olijfolie in een diepe pan en bak de tempeh in een minuut of 10 goudbruin. Doe de tweede eetlepel olijfolie en de ui erbij en bak nog een minuut of 5 tot de ui glazig is.
Doe de uitgelekte zuurkool, bouillon, tomatenblokjes en kruiden erbij en breng aan de kook en laat het geheel 20 minuten zachtjes sudderen zodat de smaken goed gemengd raken. Garneer de goulash met een scheutje sojaroom en serveer met rijst of couscous.
4 Reacties
Schrijf een reactie