Geroosterde Tandoori tofu
2 April 2012 onder
Kenmerken: | Glutenvrij, Koolhydraatarm, Supermarktvriendelijk, Vleesvervanger |
---|---|
Voor: | 2-4 personen |
Deze Indiaas gekruide tofu blokjes zijn een makkelijk en lekker gerechtje voor bij een rijsttafel, maar je kunt ze ook eten in een wrap, in een traditionele aardappelen-groente-tofu combinatie, of zelfs los als snack. Ze bevatten erg weinig koolhydraten, dus ze passen ook in een koolhydraatarm dieet.
Ingrediënten
- 1 pakje tofu (500g), uitgeperst en in blokjes van 1 cm gesneden
- 3 tenen knoflook, uitgeperst
- 3 theelepels geraspte gember
- 2 theelepels komijnpoeder
- ½ theelepel chilivlokken
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel tamarindepasta (of een eetlepel citroensap)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng in een schaaltje alle ingrediënten behalve de tofu. Doe de tofublokjes in een ovenschotel en schep de marinade uit het schaaltje erdoorheen. Bak de blokjes 40 minuten tot ze knapperig zijn.
Schrijf een reactie