Fusion springrolls
Kenmerken: | Lekker voor kinderen, Snel klaar, Zonder soja |
---|---|
Voor: | Lunch 1 persoon, of voorgerecht 4 personen |
Springrolls (saladerolletjes met in een rijstwrap) komen uit de Aziatische keuken, maar ik vul ze graag met ingrediënten van over de hele wereld. Italiaans, Midden-oosters, het is allemaal lekker. Ik heb hier drie internationale 'fusion' combi's gemaakt met dingen die ik toevallig in de koelkast had: appel-tahin, paprika-tomatentapenade en wortel-hummus. Het was heel lekker! Je kunt zelf fijn verder experimenteren.
De springrolls van andere blogs zien er altijd veel mooier uit dan de mijne. Ik ben een beetje onhandig en doe ik er meestal te veel vulling in om ze netjes te kunnen rollen. Bovendien ben ik een tijdje terug zo stom geweest om in de aanbieding twee enorme pakken kleine driehoekige rijstpapiertjes te kopen die je niet normaal kunt rollen. Koop dus lekker grote ronde papiertjes, dan is het al een stuk makkelijker.
Droge rijstvellen kun je kopen bij Aziatische toko's. Meestal zijn er verschillende maten vormen. Je weekt ze even in water zodat ze zacht worden en je de vulling erin kunt rollen. Hoe fijner je de ingrediënten snijdt/raspt, hoe makkelijker het is om nette rolletjes te maken. Natte rijstvellen plakken nogal, dus als je ze wilt bewaren of meenemen is het belangrijk om bakpapier tussen de rolletjes te doen, anders krijg je ze later niet meer los.
Je kunt de springrolls als lunch eten, maar als je wel netjes kunt vouwen zijn ze ook leuk als borrelhapje of voorgerecht.
Ingrediënten
- 9 kleine of 6 grote droge rijstvellen
- 1/2 paprika, in dunne reepjes
- 1 1/2 eetlepel tomatentapenade
- 1 grote wortel, geraspt of in dunne reepjes
- 2-3 eetlepels hummus
- 1 kleine appel, geraspt of in smalle partjes
- 1 1/2 eetlepel tahin
Bereiding
Vul een diep bord met een laagje water. Dompel een rijstvel kort in het water, laat het even uitlekken en leg het dan op een droog bord of glazen snijplank. Leg een beetje groente of fruit netjes in een langwerpig hoopje op het vel, net onder het midden, en verdeel het bijbehorende sausje erover (dus paprika/tapenade, wortel/hummus, appel/tahin).
Als het goed is, is het rijstvel ondertussen zacht geworden. Vouw de onderkant van het vel over de vulling en vouw ook de uitstekende zijkanten naar binnen. Rol het vel met de vulling nu op, zodat er een mooi strak rolletje ontstaat. Herhaal deze stappen voor de rest van de vellen en de vulling.
6 Reacties
Schrijf een reactie