Eenpansboekweit met ras el hanout

16 January 2015 onder Lunch
Kenmerken: , , , ,
Bereidingstijd: voorbereiding 5 minuten, koken 20 minuten, totaal 25 minuten
Voor: 1 persoon
Boekweit met ras el hanout, vegan

In de winter eet ik graag warm tussen de middag. Als ik geen restje avondeten over heb, moet ik dus koken voor de lunch. Dat kan prima, want ik werk meestal thuis, maar het mag niet te veel tijd kosten. Simpele eenpanshapjes zoals deze zijn dan idaal. Ik dump alle ingrediënten in een pannetje en laat het zachtjes sudderen terwijl ik nog snel even wat mails verstuur of een stukje tekst afmaak.

Dit gerecht is bedriegelijk simpel, maar de smaak is super. Smeuïge boekweit met een nootachtige smaak, kruidige ras el hanout en eenvoudige doperwtjes en worteltjes. Echt troostvoedsel voor een druilerige dag.

Ingrediënten

  • 1/3 kop boekweit
  • 1 kop water
  • 1/4 theelepel zout
  • 1 theelepel ras el hanout of kerriepoeder
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 1 wortel, in kleine stukjes
  • 1 handje diepvries doperwtjes

Bereiding

Doe alle ingrediënten in pannetje en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 20 minuten zachtjes sudderen tot het water is opgenomen en de boekweit gaar is. Serveer in een grote kom.

4 Reacties

w. op 16-1-2015 - 22:03
Ja eindelijk om proberen met de boekweit die ik, tijdens een opruimronde, in mijn keukenkast vond.. Ga wel voor kerrievariant want die heb ik nog. Ik ben benieuwd!
Martine op 16-1-2015 - 22:21
Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.
W. op 5-2-2015 - 19:08
Het was heel lekker! Had het als avondmaal dus had er wat vegan stukje door gegooit (die waren niet lekker) en wat extra groenten.. Maar ga het zeker onthouden. Toevallig nog meer idee wat ik met boekweit kan maken?
Martine op 6-2-2015 - 10:58
Jammer dat de stukjes niet lekker waren. Je zou hier ook wat kikkererwten of linzen door kunnen doen om er een avondmaaltijd met eiwitbron van te maken. Verder vind ik boekweit heel lekker met bietjes of rodekool en appeltjes.

Schrijf een reactie