Eenpansboekweit met ras el hanout
Kenmerken: | Budgetvriendelijk, Glutenvrij, Snel klaar, Wintergerecht, Zonder soja |
---|---|
Bereidingstijd: | voorbereiding 5 minuten, koken 20 minuten, totaal 25 minuten |
Voor: | 1 persoon |
In de winter eet ik graag warm tussen de middag. Als ik geen restje avondeten over heb, moet ik dus koken voor de lunch. Dat kan prima, want ik werk meestal thuis, maar het mag niet te veel tijd kosten. Simpele eenpanshapjes zoals deze zijn dan idaal. Ik dump alle ingrediënten in een pannetje en laat het zachtjes sudderen terwijl ik nog snel even wat mails verstuur of een stukje tekst afmaak.
Dit gerecht is bedriegelijk simpel, maar de smaak is super. Smeuïge boekweit met een nootachtige smaak, kruidige ras el hanout en eenvoudige doperwtjes en worteltjes. Echt troostvoedsel voor een druilerige dag.
Ingrediënten
- 1/3 kop boekweit
- 1 kop water
- 1/4 theelepel zout
- 1 theelepel ras el hanout of kerriepoeder
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- 1 wortel, in kleine stukjes
- 1 handje diepvries doperwtjes
Bereiding
Doe alle ingrediënten in pannetje en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 20 minuten zachtjes sudderen tot het water is opgenomen en de boekweit gaar is. Serveer in een grote kom.
4 Reacties
Schrijf een reactie