Couscoussalade met tomaatjes en munt
Kenmerken: | Budgetvriendelijk, Lekker voor kinderen, Snel klaar, Supermarktvriendelijk, Zomergerecht, Zonder soja |
---|---|
Bereidingstijd: | voorbereiding 10 minuten, koken 15 minuten, totaal 30 minuten |
Voor: | 2 personen |
Als ik haast heb haal ik wel eens een kant-en-klare salade bij Albert Heijn. Vooral de couscoussalade met muntdressing vind ik erg lekker, dus het leek me leuk om eens te proberen om die zelf na te maken. Dat is heel goed gelukt, al zeg ik het zelf. Het kost niet eens zo veel tijd, dus het is zeker de moeite waard om gewoon lekker thuis aan de slag te gaan, in plaats van naar AH te lopen.
Ingrediƫnten
- 200 ml water
- 60 gram doperwtjes
- 1/2 theelepel zout
- 1 theelepel kerriepoeder of ras el hanout
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 150 gram (volkoren) couscous
- 40 gram rozijntjes
- 1/3 komkommer of courgette, in kleine blokjes
- 250 gram cherrytomaatjes, in stukjes of een paar stukjes zongedroogde tomaat op olie
- 150 gram kikkererwten
- 2 theelepels gedroogde munt (of twee eetlepels verse munt)
- 2 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel agavestroop of ander zoetmiddel
- 2 eetlepels gesnipperde ui of lenteui (optioneel)
Bereiding
Doe het water, de doperwtjes en het zout in een pan. Breng het aan de kook en laat 2 minuten koken met het deksel op de pan. Haal de pan nu van het vuur en doe de kerrie, knoflook, couscous en rozijntjes erbij. Roer kort door, doe de deksel terug op de pan en zet het mengsel 10 minuten weg zodat de couscous kan wellen.
Roer de gewelde couscous los met een vork en schep de komkommer, tomaatjes en kikkererwten erdoor. Maak in een kommetje een dressing van de munt, citroensap, olijfolie, zoetmiddel en eventueel de ui en meng ook dit door de salade. Verdeel over twee borden of serveer in een schaal. Leg er eventueel nog wat extra tomaatjes op ter garnering.
5 Reacties
Schrijf een reactie