Caribische curry met bonen en mango

door onder Avondmaaltijd
Kenmerken: , , , , , , , ,
Bereidingstijd: voorbereiding , koken , totaal
Voor: 2-3 personen
Curry met kokosmelk, bonen en mango, vegetarisch, veganistisch

Dit verrassende recept is ideaal als je snel iets lekkers op tafel wilt zetten en alleen maar tijd hebt om even naar de supermarkt te gaan. De curry is niet alleen lekker, maar ziet er ook nog eens heel leuk uit met de donkerrode bonen die mooi contrasteren met het geel van de mango en kerrie.

Ingrediënten

  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 rode of oranje paprika, in blokjes
  • 1 à 2 theelepels milde kerriepoeder (bijvoorbeeld madras, maar Hollandse kerrie is ook prima)
  • 1/4 theelepel tijm
  • 1 klein snufje chilipoeder
  • 1 blik (1 1/2 kop) gekookte kidneybonen (of andere bonen, zoals ogenbonen)
  • 1 kleine mango, geschild en in blokjes
  • 400 ml kokosmelk

Bereiding

Verhit een scheutje olie in een pan, en fruit de ui en de paprika tot de ui glazig is. Voeg de kruiden, bonen, mango en kokosmelk toe. Breng het mengsel aan de kook en laat 10 minuten zachtjes sudderen. Serveer met een geurige rijst, zoals basmati, jasmijn of pandan.

3 Reacties

Mindy op 11-6-2012 - 4:56

De kleuren zijn spectaculair.

Jan op 5-3-2016 - 20:21

Vanavond gemaakt en gegeten: groot succes, lekkere combi van zoet en hartig/pittig.

Martine op 5-3-2016 - 21:14

Leuk om te horen Jan! Ik ga deze zelf ook weer eens maken :-)

Schrijf een reactie

Vegetus gebruikt cookies om de website te optimaliseren. Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie.