Aardappelsalade
Kenmerken: | Budgetvriendelijk, Glutenvrij, Lekker voor kinderen, Supermarktvriendelijk |
---|---|
Voor: | Bijgerecht 12 personen |
Toen ik klein was stond er meestal wel een grote bak aardappelsalade op tafel als er in onze familie verjaardagen en andere feesten werden gevierd. Gelukkig is deze plantaardige versie net zo lekker als die van vroegah. De salade is het lekkerst als hij een paar uur, of zelfs een dag van te voren gemaakt wordt, zodat de smaken goed kunnen mengen. Serveer op potlucks, recepties, bij de barbecue of als je gaat gourmetten. Dit recept maakt een enorme bak, dus halveer het recept gerust als je niet zo veel nodig hebt.
Ingrediënten
1 kop = 240 ml = een flinke koffiebeker
- 1 kilo vastkokende aardappelen
- 1 kop diepvriesdoperwtjes
- 1 potje augurken, in stukjes
- 1 potje zilveruitjes, gehalveerd
- 1 bosje bosuitjes, in dunne ringetjes
- 2 appels, in stukjes
- 1 recept mayonaise zonder ei of 200 ml kant en klare plantaardig mayonaise
- 1/2 theelepel versgemalen peper
- 1/2 eetlepel mosterd
Bereiding
Schil de aardappelen en kook ze beetgaar. Giet ze af en spoel even met koud water zodat ze niet verder garen en giet weer af. Laat de aardappelen helemaal afkoelen en snijd ze in blokjes.
Kook ook de erwtjes een minuut of 6 en giet ze af. Spoel af met koud water zodat ze mooi groen blijven, giet weer af en laat ze verder afkoelen.
Doe de afgekoelde aardappelblokjes en erwtjes met de de overige ingrediënten in een grote kom en schep goed door zodat alles bedekt is met een laagje mayonaise. Zet de salade een paar uur in de koelkast zodat hij lekker op smaak kan komen.
Variaties
- Voeg een paar in stukjes gesneden vegetarische worstjes of andere vleesvervanger toe (de salade op de foto bevat kleine stukjes plantaardige beef jerky)
- Meng twee of drie eetlepels mierikswortelpasta door de dressing voor een fris pittig effect (Aldi heeft soms vegan mierikswortelpasta, in die van Kühne zit helaas melk)
- Vervang de appels door een uitgelekt blikje mais
7 Reacties
Schrijf een reactie