Thaise curry met courgettenoodles of bloemkoolrijst
Kenmerken: | Eiwitrijk, Glutenvrij, Koolhydraatarm, Snel klaar, Supermarktvriendelijk |
---|---|
Bereidingstijd: | voorbereiding 15 minuten, koken 15 minuten, totaal 30 minuten |
Voor: | 2 personen |
Ik ben dol op Thaise currypasta, vooral de groene versie. Gelukkig zijn deze pasta's vaak vegan, bijvoorbeeld van Koh Thai of Fair Trade Original. Je kunt er super snel een fijne maaltijd mee in elkaar draaien die ook nog lekker gezond is.
David en ik doen nog steeds ons best om wat meer groente en minder koolhydraten te eten, dus ik maak dit recept vaak zogenaamde bloemkoolrijst of courgettenoodles. Daardoor bevat dit recept maar ongeveer 25 gram koolhydraten per portie. In het recept geef ik instructies voor zowel courgette als bloemkool. Als je de curry liever toch met gewone rijst of noodles eet kan dat natuurlijk ook!
Omdat er steeds meer interesse lijkt te zijn voor de combinatie koolhydraatarm en vegan ben ik sinds kort bezig met een Engelstalige blog over dit onderwerp. De inhoud is voor een groot deel vertaald van Vegetus, maar op deze manier is het toegankelijk voor een internationaal publiek. Bovendien is het voor mij leuk om mijn culinaire Engels een beetje te oefenen. Als je geïnteresseerd bent in plantaardig koolhydraatarm eten, kom dan zeker eens een kijkje nemen op LowCarb Vegan!
Ingrediënten
- 300 gram bloemkool of 1 courgette
- 150-200 gram vegan kipstukjes, seitan of tofu, in hapklare stukjes
- 1 kleine ui, grof gesnipperd
- 1 kleine rode of gele paprika, in reepjes
- 2 handjes broccoli roosjes
- 2 handjes (diepvries) peultjes of gehalveerde sperzieboontjes
- 2 eetlepels groene Thaise currypasta
- 120 ml kokosmelk
Bereiding
Verwerk de bloemkool tot rijst-acthige korrels met een foodprocessor of rasp, of maak noodles van de courgette met een spiraalsnijder, mandoline of gewoon met een mes. Zet ze apart.
Verhit een scheutje olie in een grote koekenpan of wok op hoog vuur en bak de kipstukjes tot ze een beetje bruin en knapperig zijn. Haal ze uit de pan en zet ze apart.
Zet de koekenpan terug op het vuur en doe de ui, paprika, broccoli en peultjes erin. Dek de pan af met een dek de pan af met een deksel en bak de groente ongeveer vijf minuten. Schep ze af en toe even om zodat ze gelijkmatig garen.
Verhit in de tussentijd een tweede koekenpan op middelhoog vuur met een beetje olie en bak hierin de courgettenoodles of bloemkoolrijst 2 à 3 minuten tot ze beetgaar zijn. Voeg eventueel zout naar smaak toe (ik heb de bloemkool graag een beetje zoutig, maar bij de courgette laat ik het zout achterwege). Haal de pan van het vuur en zet hem even apart.
Als de geroerbakte groente in de grote pan bijna gaar zijn doe je de currypasta en kokosmelk erbij. Laat dit nog een minuutje of twee sudderen tot de kokosmelk een beetje ingedikt is. Verdeel de curry over twee borden en serveer met de kipstukjes en de bloemkoolrijst of courgettenoodles.
9 Reacties
Schrijf een reactie