De ultieme linzensoep
9 May 2016 onder
Kenmerken: | Budgetvriendelijk, Eiwitrijk, Glutenvrij, Lekker voor kinderen, Peulvruchten, Supermarktvriendelijk, Wintergerecht |
---|---|
Bereidingstijd: | voorbereiding 10 minuten, koken 50 minuten, totaal 60 minuten |
Voor: | 4 personen |
Als ik echt geen puf heb om te koken eten we soms zo'n soep uit een zak, bijvoorbeeld de linzensoepen van AH of Unox die toevallig allebei vegan zijn. Met een broodje erbij is het goed te doen, maar ik ben iedere keer weer teleurgesteld over hoe weinig linzen er in zitten en hoe weinig smaak het heeft. Daarom heb ik maar eens een echte ouderwetse linzensoep gemaakt. De ingrediënten zijn simpel en de bereiding ook, maar toch heeft deze soep een heerlijk aardse, kruidige, hartige smaak.
Ik vind dit een ideaal recept om tussendoor te maken als ik ergens anders mee bezig ben. Het actieve werk is maar een minuutje of 10, en verder staat de soep gewoon rustig te pruttelen op het vuur terwijl je er geen omkijken naar hebt. Je kunt deze soep ook prima in een slow cooker of snelkookpan maken als je die hebt. Als je veel eters hebt kun je het recept makkelijk verdubbelen. Ook verknochte vleeseters smullen ervan, zeker als je er wat lekkere (afbak)broodjes bij geeft.
Ingrediënten
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2-3 stengels bleekselderij, in stukjes
- 1 grote of twee kleinere winterwortels, in blokjes
- 6 teentjes knoflook, gesnipperd
- 300 gram droge bruine of groene linzen
- 1 liter tuinkruidenbouillon
- 2 laurierblaadjes
- 2 eetlepels sojasaus
- 60 ml witte wijn of 2 eetlepels azijn
26 Reacties
Schrijf een reactie