Appel-selderij salade met kikkererwten
Kenmerken: | Eiwitrijk, Glutenvrij, Peulvruchten, Snel klaar, Supermarktvriendelijk, Zonder soja |
---|---|
Bereidingstijd: | voorbereiding 10 minuten, koken 0 minuten, totaal 10 minuten |
Voor: | 1 persoon |
Ik ben inmiddels door mijn voorraadje pre-MoFo salades heen, dus ik moet nu echt creatief gaan worden. Er zijn weer hele mooie sappige nieuwe appels en ik had ook een struik bleekselderij in de koelkast. Ik deed er nog wat altijd-aanwezige kikkererwten en mosterddressing bij en had een heerlijk frisse, knapperige salade! Als je wilt kun je er nog wat pecannoten of walnoten over strooien.
Dit recept lijkt misschien een beetje te simpel, maar het is echt heel lekker. Perfect voor de herfst! Bleekselderijhaters kunnen de selderij vervangen door rucola, witlof of gewone sla.
Ingrediënten
- 1 eetlepel mosterd
- 1/2 eetlepel olijfolie
- 1/2 eetlepel citroensap of azijn
- 1/2 eetlepel gembersiroop of agavesiroop (of equivalent van ander zoetmiddel)
- 1 kop gekookte kikkererwten
- 1 stengel bleekselderij, in smalle stukjes
- 1 appel, in blokjes
- 1 handje pecannoten of walnoten (optioneel)
Bereiding
Meng in je saladekom de ingrediënten voor de dressing (mosterd t/m gembersiroop). Doe alle ingrediënten bij de dressing in de kom en hussel je ze even lekker door elkaar. Deze salade blijft meerdere uren goed, dus je kunt hem makkelijk meenemen.
8 Reacties
Dankjewel voor je uitgebreide bericht Sanne! Ik vind het super leuk dat je zo enthousiast bent :-)
David en ik zijn inderdaad tegelijk vegan gaan eten. We waren al vegetariër en vanaf het moment dat we voor het eerst serieus interesse kregen in plantaardig eten hebben we er ongeveer twee jaar over gedaan om helemaal vegan te worden. Dat is inmiddels iets minder dan twee jaar geleden. Ergens middenin onze 'transformatie' ben ik begonnen met recepten opschrijven en heeft David deze website voor me gemaakt. De VeganChallenge was er toen nog niet en de enige andere actieve Nederlandse vegan blog was De Plantaardige Keuken van Alynda. Er zijn sindsdien zo enorm veel vegan websites, eetgelegenheden, evenementen en producten bijgekomen dat ik het bijna niet kan geloven. Dit is een hele leuke tijd om veganist te zijn of te worden!
De voorraadkast in ons kleine appartement barst trouwens ook bijna uit zijn voegen en als ik een nieuw ingrediënt of keuken-accessoire wil hebben is de eerste vraag die ik mezelf stel 'past het er nog bij'. Vroeger kookte ik nooit met gember, komijn of gerookte paprika en nu kan ik niet meer zonder.
Schrijf een reactie