Kruidige andijvie-broodschotel met tomaat
Kenmerken: | Supermarktvriendelijk, Zomergerecht |
---|---|
Voor: | 2-3 personen |
We hebben nog steeds regelmatig andijvie in de groentetas, dus heb ik bij gebrek aan inspiratie maar weer eens een Albert Heijn recept geveganiseerd. Deze broodschotel lijkt misschien een beetje vreemd, maar geloof me, hij is echt lekker. Het is ook fijn dat je de ingrediënten niet eerst hoeft te koken of bakken, gewoon alles fijnsnijden, in een ovenschaal doen, half uurtje bakken en klaar!
Ingrediënten
- 1 krop (400 à 500 g) andijvie, in reepjes
- 1 ui, in halve ringen
- 150 gram plantaardige worst, in stukjes (eventueel vervangen door stukjes zongedroogde tomaat en olijf)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden (basilicum, tijm, oregano etc.)
- 1/4 theelepel versgemalen peper
- 1/4 theelepel zout
- 1 groot stokbrood of twee kleine afbakstokbroodjes, in plakjes (of gewoon een paar sneetjes oud brood)
- 4 eetlepels plantaardige margarine
- 2 tenen knoflook, uitgeperst (of twee theelepeltjes knoflookpoeder)
- 1 1/2 theelepel Italiaanse kruiden
- 4 tomaten, in plakken
Bereiding
Doe de reepjes andijvie, ui en worst in een grote ovenschaal en schep ze om met de olijfolie, kruiden, peper en zout.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de margarine met de knoflook en kruiden en besmeer de plakjes brood aan één kant met deze kruidenboter. Stop de stukjes stokbrood en plakjes tomaat dakpansgewijs tussen de andijvie.
Zet de schaal in het midden van de hete oven. Bak ongeveer 25 minuten, tot het brood goudbruin kleurt. Laat de broodschotel voor het serveren een beetje afkoelen.
2 Reacties
Schrijf een reactie