Vegan ‘parmezaan’
5 April 2012 onder
Kenmerken: | Budgetvriendelijk, Glutenvrij, Koolhydraatarm, Snel klaar, Zonder soja, Zuivel of kaas alternatief |
---|---|
Voor: | Maakt anderhalve kop |
Zoek je een plantaardig alternatief voor strooikaas? Probeer dan dit recept eens. Makkelijk te maken, goedkoop, lekker, voedzaam én lang houdbaar. Wat wil je nog meer? Lekker over de pasta met tomatensaus, als topping in wraps enzovoort.
Ingrediënten
1 kop = 240 ml = een flinke koffiemok
- 1/2 kop edelgistvlokken
- 1 kop sesamzaad, zonnebloempitten, cashewnoten, walnoten of amandelen
- 1/4 theelepel zout
- 1 à 2 theelepels miso (optioneel, geeft een wat sterkere 'oude kaas' smaak)
Bereiding
Doe alle ingrediënten samen in de keukenmachine en maal tot een korrelig poeder. Bewaar in een goed afgesloten potje of bakje. Blijft zeker drie maanden goed in de koelkast.
6 Reacties
Schrijf een reactie