Socca met broccoli en olijven

4 April 2012 onder Avondmaaltijd, Lunch
Kenmerken: , , ,
Voor: 2 personen
Socca met prei, hartige taart, plantaardig, vegetarisch, veganistisch, zonder ei, zonder melk, glutenvrij, zonder soja

Socca wordt gemaakt van kikkererwtenmeel (ook wel besan genoemd) en houdt qua smaak het midden tussen een pizza en een quiche. Heeeeel lekker dus!

Het is erg geschikt om restjes groente in te verwerken, zoals broccoli of prei

Ingredienten

1 kop = 240 ml

Beslag

Vulling

  • 1 ui, in halve ringetjes
  • een prei in ringetjes of een halve broccoli, in heel kleine roosjes
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 3 eetlepels groene olijven, in ringetjes
  • 3 eetlepels zwarte olijven, in ringetjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng de ingrediƫnten voor het beslag in een kom tot de grote klonten weg zijn en zet even apart zodat het kan indikken.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan of wok en bak de ui, broccoli of prei en knoflook tot de ui bruin begint te worden. Meng de olijven erdoor.

Bekleed een ronde bakvorm van 24 cm doorsnee met bakpapier en spreid de groente erin uit. Giet het beslag over de groente. Zet de vorm in de oven en bak 25 minuten tot het beslag gestold is. Serveer warm of koud.

9 Reacties

Suzanne op 19-5-2013 - 23:38
Inderdaad lekker, en lekker simpel om te maken. Ik heb i.p.v. zout kala namak gebruikt. Voor de groenten zijn de mogelijkheden natuurlijk eindeloos. Komt dus beslist nog vaker op het menu :-)
Martine op 20-5-2013 - 9:39
Leuk om te horen!
Kelly op 21-5-2013 - 17:59
Tijdens een zoektocht op internet naar een recept met kikkererwtenmeel (ooit in een opwelling gekocht), ben ik op uw website terecht gekomen. Ik heb dit recept gelijk gemaakt, en het was erg lekker!!!! De mogelijkheden zijn inderdaad eindeloos! Ik heb nu al zin om een variant met knoflook/spinazie/rozijnen te maken! :-) Bedankt!
Martine op 21-5-2013 - 20:01
Leuk om te horen! Als je nog meer kikkererwtenmeel hebt, probeer dan onze Indiase omeletjes, die zijn ook heel lekker: http://vegetus.nl/indiase-omeletten-van-kikkererwtenmeel/
willeke op 21-2-2014 - 13:47
Mijn moeder wil graag quiche voor haar verjaardag, dus die ga ik (niet vegan voor haar + broer) maar ik geen ei, melk of tofu.. dus kan ik dit kikkererwten mengsel gebruiken als het eiermengsel? Ik zag op ander site dat ze er soms wel een beetje maizena doorheen mengen.. of hoeft dat niet?
Martine op 21-2-2014 - 14:09
Ja, je zou dit ook voor quiche kunnen gebruiken, maar het wordt wel een vrij stevige koek. Misschien kun je dit recept proberen, waarbij je eerst een soort saus kookt met kikkererwtenmeel en die dan gebruikt in plaats van het ei in de quiche: http://thegourmetvegan.tumblr.com/post/52943931542/the-gourmet-vegan-cant-tell-the-difference-quiche
willeke op 21-2-2014 - 22:50
Bedankt voor de link! Als ik het red dan maak ik morgen wat proef-quiches om te zien wat voor mij werkt (wel of niet koken). De link naar de burmese tofu van kikkererwtenmeel, die in het recept staat, lijkt me ook wel leuk om een keer te maken. maar eerste de quiche (helaas zonder kala namak, dat staat nog op m'n verlanglijstje)!
Anita vogelaere op 28-12-2016 - 0:40
Gemaakt,en o zo lekker,heb idd restjes gestoofd met het deeg er dan op,super!en nog gezond en eiwitrijk ook,en vlug klaar,voor herhaling vatbaar.bedankt voor het receptje
Martine op 28-12-2016 - 10:04
Leuk anita!

Schrijf een reactie