Tabouleh met olijven en walnoten
Kenmerken: | Snel klaar, Supermarktvriendelijk, Zomergerecht |
---|---|
Voor: | 2-4 personen |
Tabouleh is van oorsprong een Marrokaanse salade met granen. Het is makkelijk te maken, smaakt fantastisch en is heel veelzijdig.
Ingrediënten
1 kop = 240 ml
- 80g couscous
- 1/2 theelepel bouillonpoeder
- 1/2 theelepel versgemalen peper
- 1/2 eetlepel gedroogde munt
- 1/3 halve kop walnoten, in stukjes
- 1/3 kop zwarte olijven in ringetjes
- 1/2 kop kikkererwten
- 1 rode of gele paprika, in stukjes
- 2 koppen sla reepjes. Gewone kropsla of ijsbergsla is goed, maar bijvoorbeeld eikenbladsla, veldsla, winterpostelein of gemengde kiemen zijn ook lekker.
- 1 bosje verse peterselie, fijngehakt
- 2 tenen knoflook, uitgeperst
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels citroensap
Bereiding
Meng de couscous, bouillon en droge kruiden in een kom en giet er kokend water overheen tot het net onderstaat. Laat enkele minuten wellen en roer 1 à 2 keer door met een vork, zodat het geen vaste massa wordt.
Doe de olie en citroensap samen in een bakje en kluts tot er een gebonden vinaigrette ontstaat. Roer de geperste knoflook en verse peterselie erdoor en laat even staan.
Meng de walnoten, olijven, kikkererwten, paprika en sla door de couscous. Verdeel de kruidenvinaigrette over de salade schep een paar keer door, zodat alles goed gemengd is.
Variatie
Vervang de paprika door worteltjes, koolrabi, rettich, gekookte bietjes of een andere pittig zoete groente
5 Reacties
Schrijf een reactie