Caribische curry met bonen en mango
9 June 2012 onder
Kenmerken: | Budgetvriendelijk, Favorieten, Glutenvrij, Peulvruchten, Snel klaar, Supermarktvriendelijk, Zomergerecht, Zonder soja |
---|---|
Bereidingstijd: | voorbereiding 15 minuten, koken 15 minuten, totaal 30 minuten |
Voor: | 2-3 personen |
Dit verrassende recept is ideaal als je snel iets lekkers op tafel wilt zetten en alleen maar tijd hebt om even naar de supermarkt te gaan. De curry is niet alleen lekker, maar ziet er ook nog eens heel leuk uit met de donkerrode bonen die mooi contrasteren met het geel van de mango en kerrie.
Ingrediƫnten
- 1 ui, gesnipperd
- 1 rode of oranje paprika, in blokjes
- 1 Ć 2 theelepels milde kerriepoeder (bijvoorbeeld madras, maar Hollandse kerrie is ook prima)
- 1/4 theelepel tijm
- 1 klein snufje chilipoeder
- 1 blik (1 1/2 kop) gekookte kidneybonen (of andere bonen, zoals ogenbonen)
- 1 kleine mango, geschild en in blokjes
- 400 ml kokosmelk
Bereiding
Verhit een scheutje olie in een pan, en fruit de ui en de paprika tot de ui glazig is. Voeg de kruiden, bonen, mango en kokosmelk toe. Breng het mengsel aan de kook en laat 10 minuten zachtjes sudderen. Serveer met een geurige rijst, zoals basmati, jasmijn of pandan.
5 Reacties
Schrijf een reactie