Witte bonen ‘feta’ salade met tomaat
Kenmerken: | Budgetvriendelijk, Glutenvrij, Peulvruchten, Snel klaar, Supermarktvriendelijk, Zonder soja |
---|---|
Bereidingstijd: | voorbereiding 5 minuten, koken 0 minuten, totaal 5 minuten |
Voor: | Lunch 1 persoon |
Dit is mijn nieuwe favoriete lunchsalade: super smaakvol, vult goed, eenvoudige ingrediënten, en de bereiding is net zo snel als het smeren van een paar boterhammen. Hij is het lekkerst als de smaken even goed de tijd krijgen om in te trekken. Ideaal om 's morgens al klaar te maken en mee te nemen voor de lunch. De hoeveelheden in dit recept zijn voor één persoon, maar je kunt makkelijk meer maken.
Ik kwam ergens een recept voor 'witte bonen feta' tegen. Witte bonen smaken natuurlijk niet echt naar feta (vegans kunnen niet toveren!), maar de romige bonen en de kruidige dressing maken van deze salade wel een heerlijk hartige smaakbom waarin je de kaas niet mist. De ingrediënten lijken misschien een beetje té simpel, maar het resultaat is echt ongelofelijk lekker. Probeer het zelf!
Ingrediënten
1 kop = 240 ml = een flinke koffiemok
- 1 1/2 kop (250 g) gekookte witte bonen
- 1/4 theelepel gedroogde tijm of basilicum
- 1 mesuntje knoflookpoeder (optioneel)
- 1 1/2 theelepel (witte) balsamico-azijn of wijnazijn
- 1 theelepel extra vergine olijfolie
- 1 à 2 tomaten, in plakjes of stukjes
- 2 eetlepels pompoenpitten of pijnboompitten
Bereiding
Meng de bonen met de kruiden, azijn en olie en laat even intrekken. Leg de gesneden tomaten op een bord en verdeel het bonenmengsel erover, of hussel alles lekker door elkaar in een kom. Strooi tot slot de pompoenpitten of pijnboompitten erover.
4 Reacties
Schrijf een reactie