Vrolijke vegan feestdagen!

15 December 2014 onder Avondmaaltijd, Hapjes
Kenmerken: 
Vegan kerstbijeenkomst PvdD 2014

Gisteren organiseerde ik met de Partij voor de Dieren Zaanstreek een vegan kerstbijeenkomst. Ik had dit expres niet op Vegetus aangekondigd, omdat we graag zo veel mogelijk mensen wilden aanspreken voor wie plantaardig eten nog (bijna) helemaal nieuw is. Het was een groot succes! Er kwamen meer dan 30 geïnteresseerden luisteren naar mijn presentatie over plantaardig koken en na afloop hadden we een gezellige borrel met heel veel lekkere hapjes.

Die hapjes kwamen natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. Samen met een aantal vrijwilligers hebben we ons van tevoren flink uitgesloofd in de keuken. We hadden onder andere gembercake, brownies, worteltaart uit het boekje 500 Vega Gerechten, Tofu 'eier'salade, Walnoot-champignonpaté, Griekse tofu-flapjes, Ethiopische linzenflapjes en dadels gevuld met cashew-roomkaas. Verder waren er koffie en thee, koekjes, verschillende soorte plantaardige melk en chocolademelk, glühwein en blokjes Wilmersburger kaas.

Wil jij ook een plantaardig kerstfeest?

Wat eet een veganist met kerst? Minstens net zo lekker als een omnivoor, nog lekkerder zelfs, omdat je met plantaardig koken fijn je creativiteit kwijt kunt. Ik vind een vegan kerstdiner één van de beste manieren om de kerstgedachte uit te dragen, want plantaardig eten is niet alleen heel lekker en gezond, maar ook goed voor de dieren, het milieu en het wereldvoedselprobleem.

Als je nog inspiratie zoekt voor jouw feestmenu, neem dan eens een kijkje op deze sites:

Vegetus wenst je alvast hele fijne gezellige feestdagen!

10 Reacties

w. op 15-12-2014 - 14:58
Ik ga deze aan mijn vader doorsturen.. die heeft namelijk gezegd dat ie iets plantaardigs wil maken en dit is wel een mooie start :)
Martine op 15-12-2014 - 15:04
Leuk W., dat wordt vast een fijn kerstdiner :-)
Willeke op 17-12-2014 - 6:42
Hoi Martine Ik kwam op deze en andere sites recepten tegen met zelfgemaakte seitan. Ik heb bij een aantal bakkers gevraagd naar glutenmeel hiervoor, maar die geven aan dat het meel wat zij gebruiken ook andere ingredienten bevat waardoor het niet geschikt is voor seitan. Weet jij soms een adres hier in de regio Utrecht waar ik het juiste meel kan kopen?
Martine op 17-12-2014 - 8:28
Hoi Willeke, ik bestel zelf tarwegluten bij molenwinkel De Zuidmolen bij Nijmegen. Ik heb even gezocht naar molenwinkels in Utrecht en zowel de Windotter in Soest als de Windhond in IJsselstein hebben tarwegluten in de molenwinkel. Deze zijn wel relatief duur, dus misschien is het goedkoper om het net als ik bij de Zuidmolen te bestellen. Succes!
Sanne op 17-12-2014 - 13:47
Martine! Bedankt voor je mooie Amsterdamtips ;). Ben ik blij mee! Hihi, het komt gewoon omdat ik het daar zo slecht ken dat als ik Amsterdam in loop, ik al niet eens weet wáar ik ben, of waar de leuke buurtjes zitten of wat dan ook. Maar het is wel altijd erg mooi :) ik zou het wel beter willen leren kennen :). Ik zoek inderdaad nog vegan tips voor mijn kerstmenu! Jeej, super leuk, al die websites, ik ga ze goed bekijken. Ook alvast hele fijne feestdagen gewenst! Liefs
Elbrich op 24-12-2014 - 12:42
Hoi Martine, fijn, zoveel inspiratie! Ik heb niet gewacht tot kerst maar gisteravond al de vegan mushroom rolls van Jamie Oliver gemaakt. Lekkere groentesoep erbij, we hebben gesmuld! Fijne feestdagen gewenst:-)
Martine op 24-12-2014 - 16:39
Hoi Elbrich, fijn dat het zo lekker was. Jij ook de beste wensen :-)
Winny op 20-12-2015 - 10:19
Fijne kerstdagen en voor iedereen die hier meeleest!
Krista op 20-12-2015 - 17:40
Voor Willeke: ter informatie: ik heb vorig jaar in Zeist bij de " Biobasis" glutenmeel besteld zonder verzendkosten Het is dan wel dan wel bij hen op te halen.
Jessica op 10-12-2017 - 16:51
Wat een fijne ideeen. Mag ik ook een duit in het zakje doen met mijn 15 vegan kerstrecepten: http://www.artyfartylife.com/15-vegan-kerstgerechten Fijne en smakelijke Kerst allemaal!

Schrijf een reactie