Venkelrisotto
Kenmerken: | Budgetvriendelijk, Glutenvrij, Zomergerecht, Zonder soja |
---|---|
Voor: | 2-3 personen |
In deze eenvoudige risotto komt de pure smaak van venkel goed tot zijn recht. Het is helemaal niet moeilijk om te maken, maar je moet wel een beetje geduld hebben en braaf blijven roeren terwijl de rijst gaart. Je beloning: romige risotto met een frisse kruidige smaak en boterzachte reepjes venkel.
De risotto op de foto is extra lekker gemaakt met plakjes No Muh kaas, onze nieuwe lievelings vegan kaas (eindelijk een plantaardige kaas die écht lekker is). No Muh kaas is te koop bij de Biomarkt op de Weteringschans in Amsterdam en te bestellen bij de webwinkel Veggiedeli.
Ingrediënten
- 2 middelgrote venkelknollen
- 2 eetlepels olijfolie of koolzaadolie met botersmaak
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, gesnipperd
- 180 gram risottorijst
- +/- 800 ml heet water (in porties toevoegen)
- 2 theelepels bouillonpoeder (paddenstoelensmaak, als je dat hebt)
- 1 mespunt versgemalen peper
- 2 eetlepels edelgist vlokken (optioneel)
- 100 g vegan kaas zoals No Muh of een paar eetlepels vegan parmezaan
Bereiding
Verwijder het groen van de venkel (houd eventueel wat achter voor de garnering). Snijd de knol in de lengte vieren en snijd de stukken in de breedte in reepjes.
Verhit de olie in een diepe pan en roerbak de venkelreepjes en ui tot ze beetgaar zijn. Doe de knoflook en rijst erbij en roer tot alle korrels bedekt zijn met een laagje olie. Giet water in de pan tot de inhoud net onder staat en voeg het bouillonpoeder en de peper toe. Roer regelmatig door en laat zachtjes pruttelen.
Als al het water is opgenomen voeg je wat nieuw water toe. Ga zo door tot de rijst gaar is en er een romige, niet al te vochtige massa is ontstaan. Dat duurt ongeveer 25 minuten. Roer de edelgist door de risotto en serveer met de kaas en eventueel wat groen van de venkel.
4 Reacties
Schrijf een reactie