Veganistische kaas-kruiden croissantjes
13 December 2012 onder
Kenmerken: | Budgetvriendelijk, Feestdagen, Snel klaar, Zuivel of kaas alternatief |
---|---|
Voor: | Maakt 6 kleine croissantjes, genoeg 2-3 personen |
David eet graag de kaas-kruiden croissants van Albert Heijn. Het was dus hoog tijd om daar eens een vegan-variant van te fabriceren. De blikjes croissantdeeg van Aldi en Jumbo huismerk zijn vegan, en als je goed zoekt zijn er nog meer vegan varianten te vinden. Je kunt er heel lekkere kaascroissantjes mee maken. Let op, de receptuur van AH croissantdeeg is helaas veranderd en bevat (sinds december 2013?) helaas melk.
Ik heb voor de kaasvulling dit keer zelfgemaakte vegankaas gebruikt, de Sharp Cheddar uit het boek Artisan Vegan Cheese van Miyoko Schinner. Deze kaas combineerde heel goed met de ui en kruiden in de croissants, maar ik denk dat eigenlijk iedere zelfgemaakte of zelfgekochte plantaardige kaas wel geschikt is, als hij maar een beetje een pittige smaak heeft. De kaas hoeft ook niet persé een blok te zijn, met een dikke saus of smeerkaas kan het ook.
Ingrediënten
- 1 rol/blikje plantaardig croissantdeeg voor 6 croissantjes
- 70 gram veganistische kaas naar keuze, in stukjes of smalle plakjes
- 1/2 ui, heel fijn gesnipperd (optioneel, voor kaas-uien croissantjes)
- gedroogde basilicum of tijm
- versgemalen peper
9 Reacties
Schrijf een reactie