Vegan dulce de leche
Kenmerken: | Feestdagen, Glutenvrij, Supermarktvriendelijk, Zonder soja, Zuivel of kaas alternatief |
---|---|
Voor: | 1 blikje |
Mensen die ons op Facebook volgen weten het waarschijnlijk al. Vegetus heeft een broertje gekregen! Hij heet Gewoon Vegan en houdt van producten die 'gewoon vegan' zijn. Ik voelde al langer kriebels om naast recepten ook product reviews te gaan schrijven, maar ik wil Vegetus graag zo veel mogelijk als receptensite houden, dus vandaar deze nieuwe site voor de producten.
Er bestaan al super veel toffe vegan producten, en er komen ook steeds meer nieuwe bij zoals de gecondenseerde kokosmelk die ik voor dit recept gebruik. Deze speciale kokosmelk is onder andere te koop bij Albert Heijn.
De gecondenseerde kokosmelk is gezoet en daardoor is hij geschikt om desserts zoals fudge en dulce de leche van te maken. Met gewone kokosmelk lukt dat niet. Je zou natuurlijk ook zelf kokosmelk met suiker kunnen mengen, maar daarvoor moet je het blikje openmaken en dat is hier niet de bedoeling.
Dulce de leche is een karamel-achtige saus. Het is heel lekker op pannenkoeken en bij ijs, yoghurt of pudding. Je maakt het door een blikje gecondenseerde kokosmelk een paar uur te koken in een pan met water. Super makkelijk!
Ingrediƫnten
Bereiding
Leg het dichte blikje op z'n kant in een diepe pan en doe er water bij tot het blikje ruim onder staat. Breng het water aan de kook, doe een deksel op de pan en draai het vuur omlaag. Laat het water met het blikje minstens twee en een half uur koken. Kijk af en toe even of het water niet te veel verdampt is. Het blikje moet steeds helemaal onder water blijven, anders kan het te heet worden en ontploffen.
Zet na twee en een half uur het vuur uit. Laat het blikje in het water afkoelen tot je het veilig kunt aanraken, maar het nog wel een beetje warm is. Maak het blikje open en roer de inhoud tot de vrijgekomen olie goed met de karamel gemengd is. Giet de inhoud in een glazen potje en zet het weg zodat het helemaal kan afkoelen en indikken. In de koelkast blijft de dulche de leche minstens een paar weken goed.
14 Reacties
Schrijf een reactie