Vegan broodpizza
Kenmerken: | Budgetvriendelijk, Favorieten, Lekker voor kinderen, Snel klaar, Zomergerecht, Zonder soja |
---|---|
Bereidingstijd: | voorbereiding 10 minuten, koken 15 minuten, totaal 25 minuten |
Voor: | 2 personen |
Toen David een klein jongetje was, aten ze thuis vaak deze 'plaatpizza' met boterhammen als bodem. Super makkelijk te maken en budgetvriendelijk! We hebben dit pas weer eens gegeten en het is verrassend lekker! Als je het met volkorenbrood maakt, is het ook nog eens gezonder dan traditionele pizza met een bodem van witmeel.
Net als bij een gewone pizza kun je natuurlijk eindeloos variƫren met het beleg. Wij hielden het simpel met plakjes tomaat, vegan kaas, ui, champignons en Italiaanse kruiden. Voor de kaas gebruik ik graag 'Violife for pizza' die ik zelf rasp. De voorgeraspte pittige kaas van Veggie Filata is ook erg lekker op pizza. Om het goedkoper te maken zou je ook zelfgemaakte kaassaus kunnen gebruiken, zoals deze 'mozzarella' of deze gele kaassaus.
Ingrediƫnten
- 4-6 (volkoren) boterhammen
- 2-3 tomaten, in plakjes
- 100-150 gram vegan kaas, geraspt
- 1 ui, in halve dunne ringen
- 4 champignons, in dunne plakjes (optioneel)
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bedek een ovenrooster met bakpapier en leg daar de boterhammen op. Leg de plakjes tomaat op de boterhammen en bestrooi met Italiaanse kruiden.
Leg de vegan kaas er bovenop en daarop de ui en champignons (de kaas smelt veel beter als hij onder de groente ligt). Strooi er eventueel nog wat extra Italiaanse kruiden over.
Schuif het rooster in de oven en bak 15-18 minuten tot de groente gaar is en de kaas gesmolten. Laat een beetje afkoelen en serveer.
Schrijf een reactie