Tofu scramble
Kenmerken: | Budgetvriendelijk, Eiwitrijk, Favorieten, Glutenvrij, Koolhydraatarm, Lekker voor kinderen, Snel klaar, Zuivel of kaas alternatief |
---|---|
Bereidingstijd: | voorbereiding 5 minuten, koken 15 minuten, totaal 20 minuten |
Voor: | 3-4 personen |
Oeps, het is al weer drie weken geleden dat ik voor het laatst een nieuw recept heb gepost! Het is hier behoorlijk druk met werk, familie en van alles en nog wat, dus ik kom steeds niet aan recepten schrijven toe. Bovendien is het 's avonds te donker om gerechten te fotograferen en één van de lampjes van mijn foto-opstelling is stukgevallen...
Maar goed, ik bedacht ineens dat er nog geen recept voor tofu scramble op Vegetus staat. Dat kon natuurlijk niet zo blijven. Wat is nou een vegan blog zonder tofu scramble? David en ik eten het niet super vaak, maar het is wel een enorm handig recept om in je repertoire te hebben. Simpel, snel, goedkoop en vullend!
Je kunt het eten als ontbijt, lunch en zelfs bij het avondeten. Serveer het los, eventueel met een salade erbij, of doe het in een wrap of pitabroodje met een lekkere dot ketchup en/of hete chili saus.
Dit is een basisrecept waar je zelf lekker mee kunt variëren. Bijna alle soorten groente smaken hier goed bij, dus gebruik gewoon wat je in huis hebt. Snijd alles in kleine blokjes, dan is het snel gaar. De scramble blijft in de koelkast een paar dagen goed, dus je kunt het ook van te voren maken.
Ingrediënten
- 400 gram tofu
- 1 kleine rode paprika, in kleine blokjes
- 1 stengel bleekselderij, in kleine blokjes
- 2 tenen knoflook (optioneel)
- 8 zwarte olijven, in kleine stukjes
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel kerrie
- 1/2 theelepel tijm
- 1/2 theelepel zout (gebruik kala namak voor 'echte' eiersmaak)
- 1/4 theelepel chilivlokken
- 2 eetlepels edelgist vlokken
- 3 eetlepels water
Bereiding
Verhit een flinke scheut olie in een koekenpan en bak de tofu een minuut of 6-7 op hoog vuur tot hij goudbruin begint te kleuren. Doe de groente en knoflook erbij en bak die 5 nog minuten mee.
Draai het vuur omlaag en voeg kruiden, zout, edelgist en water toe. Schep alles goed om zodat de kruiden gemengd raken met de tofu. Warm nog even door en haal dan de pan van het vuur.
6 Reacties
Schrijf een reactie