Snelle pasta met tofureepjes en avocado
Kenmerken: | Lekker voor kinderen, Snel klaar, Supermarktvriendelijk |
---|---|
Voor: | 2 personen |
Vegan MoFo begint zijn tol te eisen. Mijn voorraadje half-uitgewerkte budget recepten begint op te raken, dus het wordt steeds lastiger om iedere dag wat leuks te posten. David wilde vandaag heel graag weer eens pasta met tomatensaus eten, zijn favoriete maaltijd van toen hij nog vrijgezel was. Dat hadden we alweer een poos niet gemaakt omdat het vanwege alle kant-en-klare ingrediƫnten niet zo geschikt is voor tijdens de budgetchallenge.
Deze versie met gekruide tofureepjes en avocado lijkt misschien een beetje vreemd (zie hier voor een andere versie met zachte verse tofu), maar hier in huis is het een echte favoriet. De zachte romige avocado contrasteert fijn met de knapperige tofureepjes. Wij doen er - volgens de traditie van Davids familie - ook nog lekker frisse plakjes augurk door.
Ingrediƫnten
- 250 gram droge pasta (bijv. farfalle of penne)
- 1 bakje voorgekruide tofureepjes (mild of pittig kan allebei)
- 400 ml tomatensaus (onze favoriet is Heinz hot pastasaus)
- 1 avocado, in reepjes
- 1 handje augurken, in plakjes (optioneel, voor de liefhebbers)
Bereiding
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussenn een scheutje olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de tofureepjes knapperig. Giet de gare pasta af, doe de tomatensaus erbij in de pan en warm het geheel nog even door. Verdeel de pasta met saus over twee borden en strooi de plakjes avocado, knapperige tofureepjes en eventueel de plakjes augurk erover.
8 Reacties
Schrijf een reactie