Rauwe wortel-avocado soep

30 June 2012 onder Soepen
Kenmerken: , , ,
Voor: 2-3 personen
romige rauwe wortel-avocado soep, vegetarisch, veganistisch, zonder melk

Rauwe soep? Lekker! Soep van rauwe gepureerde groente smaakt lekker fris, heel anders dan met gekookte groente. De wortels geven een fijne verse groentesmaak en de avocado maakt de soep heerlijk romig en zorgt ervoor dat hij ook goed vult.

Je kunt deze soep serveren als voorgerecht bij een exotische maaltijd, of als onderdeel van een alternatief getinte gezonde lunch. Lekker op een warme zomerdag. Omdat de soep niet hoeft te koken kan hij in een paar minuten op tafel staan.

Ik heb de soep gemaakt in onze vitamix blender die in een paar seconden de stukjes rauwe wortel met de andere ingrediënten kan verpulveren tot een gladde luchtige puree. Als je dit recept met een gewone foodprocessor, blender of staafmixer wilt maken, is het belangrijk om de wortelen van tevoren goed fijn te snijden of te raspen, zodat het apparaat ze makkelijker kan pureren.

Ingrediënten

  • 250 ml water
  • 300 g wortels, in stukjes of geraspt
  • 1 appel, geschild en in stukjes (optioneel)
  • 1/2 avocado
  • 1/2 theelepel citroensap
  • 1/4 theelepel gemberpoeder
  • een mespunt gedroogde tijm
  • een mespunt versgemalen peper
  • een klein snufje chilipoeder
  • een snufje zout

Bereiding

Doe alle ingrediënten in de blender en pureer tot een gladde soep. Proef even of de smaak goed is en serveer meteen. Als de soep erg dik is kun je een klein beetje water toevoegen, maar pas op dat het niet te waterig wordt. Je kunt de soep eventueel ook een paar uur van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Laat hem dan even op kamertemperatuur komen en roer hem goed door voor je serveert.

3 Reacties

Mindy Friedlander-Schaper op 4-7-2012 - 7:02
Looks delicious- I really like sweet potato soup: sweet potatoes, carrots, garlic, onions cooked together and blended with some oregano, sage, and nutritional yeast.
Martine op 4-7-2012 - 8:45
Your soup sounds good too :-) I've made something similar with pumpkin instead of sweet potato a couple of times. Have you ever tried roasting the vegetables before blending them into the soup? That's supposed to add a wonderful depth to the flavor (but I am normally too thrifty to turn on the oven for something as simple as soup).
Mindy Friedlander-Schaper op 9-7-2012 - 6:05
No, I should definitely try it. If you get a toaster oven you might not feel so bad roasting the vegetables. I like to eat roasted garlic, plain, as a side dish, or used on bread. It's really good and easy- just pour oil over it and some spices and roast it.

Schrijf een reactie